Александър Димитров, който пиян и дрогиран уби таксиметров водач на

...
Александър Димитров, който пиян и дрогиран уби таксиметров водач на
Коментари Харесай

Обрат по делото срещу пияния и дрогиран Александър, убил таксиметров шофьор в Пловдив

Александър Димитров, който пийнал и дрогиран умъртви таксиметров лидер на моста на Адат, още веднъж застава пред съда. Делото против младия мъж продължава с разпит на очевидци, написа.

Димитров се снабди с обвиняване, откакто пийнал и надрусан аргументи злополука със смъртен случай на кръстовището на бул. "6-ти септември " и моста на Адата. Инцидентът стана към 3:45 часа сутринта на 3-ти август 2019 година, а жертвата бе 60-годишен лидер на таксиметров автомобил. БМВ-то, ръководено от 23-годишния Александър, не спряло на знак „ Стоп “.

Според държавното обвиняване Александър и притежателят на автомобила били на годеж в квартал "Столипиново ", където младежът използвал алкохол и кокаин. Малко след среднощ обаче завалял дъжд, заради което двамата другари траяли да пият в автомобила. Решили да отидат на бар. Тъй като не се чувствал съответен, с цел да кара, аверът на Димитров му отстъпил шофьорското място. Когато настъпила злополуката, БМВ-то се движило със 101 км./ч.

По време на съвещанието през днешния ден, показанията на двама очевидци обърнаха процеса против Александър. Е ли той лидерът на БМВ-то палач? Този въпрос се породи след разпита на въпросните очевидци.

Един от тях е Любомир. Той е притежател на златарска къща на улица „ Калина”, а над магазина е и дома му. В злощастната нощ, колата на Щерьо, с която е породено ПТП-то, е било паркирано пред жилището на Любомир. Нещо повече – самата постройка е опасана с камери, които са записали Александър Димитров и Щерьо.

„ Аз бях на годеж. Около 22:00 часа се прибрах. Пред нас видях БМВ-то на Щерьо, а до него последният, подсъдимият и още два момчета. Те пиеха, бяха си пуснали музика от колата. Качих се в дома си и заспах.

На идващия ден прегледах камерите и видях, че отдясно, на пасажерската седалка се качва Александър. Кой бе водач не знам, защото лявата част на колата беше под заслон. Веднага, откакто Александър се качи в колата, тя потегли. С моя телефон направих видео на екрана и го изпратих на юриста на Александър”, сподели Любомир.

Едно от момчетата, което е било в компанията пиеща пред дома на златаря, бе безапелационен пък, че Александър не е бил с тях.
„ Аз и Юрджан бяхме на годеж. Рано приключихме и взехме решение да си допием. Отидохме до дома на Юрджан и пред къщата отворихме още една бутилка да пием. При нас пристигна Щерьо. Паркира пред къщата на Юрджан.

Бяхме тримата и пихме, доста се напих. В един миг заваля и влязохме в БМВ-то. Щерьо бе на шофьорската седалка, аз до него. Докато бях там Александър го нямаше. Много се напих и си тръгнахме с Юрдан, а Щерьо остана сам”, съобщи Илия Стефанов – Меми.

За следващ път в правосъдна зала липсваше Щерьо. Той всякога е призоваван, само че нито един път не се появи пред магистратите. По данни на околните му, той е в Германия. Баба му и майка му също са призовани, само че и те липсваха през днешния ден. Пред магистратите би трябвало да застанат още двама очевидци.

Всички изчезнали ще бъдат доведени наложително в правосъдна зала, в случай че бъдат открити. Делото против Александър Димитров ще продължи в средата на октомври.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР