Ако видите в дома си паяк, не го убивайте. Бедните

...
Ако видите в дома си паяк, не го убивайте. Бедните
Коментари Харесай

В дома ви се е появил паяк. Ето защо не трябва да го убивате…

Ако видите в дома си паяк, не го убивайте. Бедните паякообразни поради не напълно привлекателния си тип и отровата си имат неприятна известност измежду хората.

Мнозина, щом видят паяк, хващат чехъл или нещо друго тежко, с цел да го унищожат. Но имаме всички учредения да им съхраним живота.

Трябва да разберете главното: множеството паяци не са рискови. Много от тях избират да живеят на чист въздух, а някои се приспособяват прелестно за живот в жилище.

Свикнали сме да мислим, че с помощта на цивилизацията сме изолирани от природата, а домът е клетка, изолирана от животинския свят.

Всъщност в жилището ни съществува дребна еко система и паяците, като същински хищници, са отпред на нея. Те ще ви избавят от насекомите, които се появяват в дома. Паяците даже ловят комарите, които са ни толкоз досадни.

Паяците се боят от контакта с индивида и рядко го атакуват. Те избират да чакат обяда си в най-далечните ъгълчета на дома. Смята се, че всички паяци са отровни, само че множеството от тях нямат отрова, която може да навреди на индивида.

Затова, в случай че не живеете в южните региони, ви предлагаме да не унищожавате паяците. И тогава те ще станат главният див звяр на вашата дребна домашна еко система. Дори в случай че не ги виждате, те въпреки всичко ще работят за вас. Не ги убивайте, те не го заслужават.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР