Ако ви се хапва нещо леко и супер свежо, заложете

...
Ако ви се хапва нещо леко и супер свежо, заложете
Коментари Харесай

Свежа салата от булгур, краставица и мента

Ако ви се хапва нещо леко и супер свежо, заложете на вечеря с тази салата от булгур, краставица и мента - няма да сгрешите

Необходими Продукти

● булгур - 1 ч.ч. междинен размер (250 мл вместимост)
● мента - 3 клончета
● магданоз - 1 филиз
● свеж лук - 2 стръка
● лимонен сок - от 1 лимон
● краставици - 3 млади, без вътрешните семенни елементи
● черен пипер - 2 щипки
● сол - 1 и 1/2 ч.л. или на усет
● зехтин - 50 мл или на усет

Начин на подготвяне

Сварете булгура в леко подсолена вода в съответствие 1:2 за към 10 минути. Средният размер от тази пшенична просвета може и да накисне във вряла вода до момента в който поеме и набъбне. Единствено булгур от цяло зърно наложително се вари сходно на ориз, останалите типове междинен и дребен могат и единствено да се наквасен.

Към набъбналия и към този момент изстинал булгур накълцайте на ситно пресния лук, магданоза и ментата (заделете от нея стръкчета за украса).

Поправете със зехтин, лимонен сок, сол и черен пипер и хубаво разбъркайте. Малко от лимоновия сок и зехтина запазете за краставиците.

От самите краставици изрежете тънки и дълги линии с помоща на апарат за тънко рязане или елементарна белачка за зеленчуци. Меката сърцевина отстранявайте, тъй като е прекомерно нежна. Използвайте я за друга салата, винегрет или да вземем за пример Гаспачо Андалус.

Върху поднос или самостоятелни чинии за салата слагайте дребна лъжичка от овкусения булгур и завивайте в лента от краставица. В кухината поставяйте още от булгура и по този начин до момента в който привършите продуктите.

Поръсете със заделения зехтин, цитрусов сок и сол по избор. Украсете зеленчуковата салата с ментови листа.

Свежата салата от булгур, краставица и мента е чудна!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР