Ако вече малко ви доскучава да приготвяте любимите си печени

...
Ако вече малко ви доскучава да приготвяте любимите си печени
Коментари Харесай

Рецепта за хрупкави картофки на фурна - с батат

Ако към този момент малко ви доскучава да приготвяте обичаните си печени картофи, за какво не разнообразите като заместите картофа с батат (сладък картоф)? Сладостта на батата, ще придаде чувство за екзотика, изключително в случай че комбинирате с подправки като куркума, къри и пикантен червен пипер. Тази детонация от разнообразни усети ще ви стане обичана за нула време и ще желаете да си я приготвяте всяка седмица! 
Предлагаме ви рецепта за неустоимо вкусни, печени сладки картофи:
Необходими са ви:
2 сладки картофа (те са много огромни, 1 бр към 400 г, тъй че 2 са премного да изпълнят най-голямата ви тава, тъй че да не се припокриват)
Подправки: 1/2 ч.л лют червен пипер, 1/2 ч.л  кимион, 1/2 ч.л  мащерка, 1/2 ч.л куркума, 1.ч.л. (равна) сол, 1 ч.л. черен пипер,2 с.л. олио
Как да ги приготвим:
 Кулинарни секрети за съвършените пържени картофки Кулинарни секрети за съвършените пържени картофки
Пържените картофи са обичано ядене на милиони, което при всяка стопанка има собствен неповторим усет. Разбира се, професионалните готвачи имат...
Смесете всички сухи подправки в купичка.
Нарежете сладкия картоф на фино, сложете го в огромна купа, намазнете с олиото и хубаво разбъркайте с подправките, тъй че да се покрият добре.
Подредете ги без да се застъпват в тава, покрита с кухненска хартия и печете за към 30 минути на 200 градуса, като ги следете да не изгорят.
Ще имате необикновено вкусна и доста по-ниско калорична гарнитура към главното ви, а може и за независим снак!

Още от РЕЦЕПТИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР