Ако в дома ви внезапно се появят купища мравки, има

...
Ако в дома ви внезапно се появят купища мравки, има
Коментари Харесай

Тя потопи памука в това средство и всички мравки изчезнаха

Ако в дома ви ненадейно се появят купища мравки, има избавление.

Как да се отървете от мравките?

Мравките в началото не могат да се виждат, защото се появяват единствено по няколко, само че доста скоро по-късно броят им се усилва доста.

Особено мъчно е да забележите дребните мравки. За страдание, тези незабележими колонии инсекти бързо се разрастват поради съществуването на останалата част от храната.

Те обичат да се хранят с бисквити, крекери, самун, плодове и, несъмнено, захар.

За благополучие, тяхната обич към сладкото може да се употребява против тях. Те могат да бъдат уловени в капан с елементарен захарен сироп. Възможно е да добавите особено средство, което ще ви помогне да унищожите цялата мравчена колония.

Един от най-простите и най-ефективните способи да се справите с мравките се състои от захар и боракс.

Борната киселина е химикал, който постоянно се употребява в разнообразни области на живота. За мравките той е отрова, само че е безвреден за хората изключително спрямо другите химически токсини за инсекти.

Така че, вземете 1-2 супени лъжици боракс и усърдно го смесете с половин чаша захар. Веднага прибавете 1,5 чаша топла вода и разбърквайте, до момента в който всичко се разтвори.

Можете да приложите течността непосредствено на мястото, където мравките се събират, или да я оставите за по-късно (не забравяйте да я скриете от децата и да си запишете къде тъкмо я оставяте).

Можете да излеете течността в спонтанен капан за мравки или в отворен резервоар или бутилка, която да оставите на пода, само че можете да употребявате и различен остроумен метод. Хвърлете памук, пропит с тази течност. Това сигурно ще притегли насекомите, те сами ще се отровят и ще бъдете осведомен за новия си съквартирант, което в последна сметка ще ви помогне да се отървете от мравките.

Изберете методът, който най-вече ви подхожда. Основното нещо – сложете клопките тук-там, където са мравките. Много скоро ще бъдете очевидци на отличен резултат – чиста къща без инсекти!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР