Ако тръгнем от логиката, че най-интелигентното същество на земята е

...
Ако тръгнем от логиката, че най-интелигентното същество на земята е
Коментари Харесай

Най-умните папагали в света

Ако тръгнем от логиката, че най-интелигентното създание на земята е индивидът, би трябвало да търсим други прояви на разсъдък единствено измежду бозайниците.

Това обаче ще ни изведе на неверен път, тъй като птиците също са умни, а някои от тях се подреждат измежду най-умните животни.

Решим ли да определим кои птици са измежду най-хубавите в интелектуално отношение, незабавно се сещаме за папагалите. Това е вярно умозаключение, тези птици в действителност са измежду най-умните от всички други пернати.

В голямата група на папагаловите птици също може да се сътвори ранглиста на типовете папагали, които изпреварват другите във връзка с умствени благоприятни условия. Да забележим кои са най-умните папагали в света.

Сред всички към 300 типа папагали най-ярко се открояват тези, които могат да усвоят човешката тирада, да имитират диалект, звуци, даже тембър на гласа.

Принципно папагалите са говорящи птици и могат да бъдат научени да имитират, само че всеки папагал ще стартира да приказва.

За да се случи това са нужни доста други фактори. Важното обаче е, че птицата папагал има тези качества. Най-лесно се учат някаклко типа, те са и най-умните папагали.

Жако

Високите умствени качества на този папагал, който напълно не може да се дефинира като атрактивен, са доста високи. Това се дължи на високата му просветеност. Някои споделят, че той е достигнал развиването на 3 до 5 -годишно дете. Те имитират сполучливо както мъжки, по този начин и женски гласове, звуци, които чуват в природата, мелодии, гласовете на други животни. Жако са най-умната папагалова птица и са доста забавни, в случай че са добре подготвени. Могат да водят изцяло логичен разговор със стопанина си.

Амазона

Този тип се смята за един от най-хубавите имитатори. Те даже са по-добри в тази активност от Жако, само че му отстъпват по разсъдък. Те са от дребното папагали, които не са срамежливи и приказват без терзание пред хората. Могат да водят разговор.

 амазоната е доста интелигентен папагал Снимка: alvaroas8a0/pixabay.com

Какаду

Този тип може да се дефинира като доста радостни папагали, както и доста красиви. Що се отнася до речеви благоприятни условия, те са малко по-скромни от на Жако и Амазона, само че са неповторими, съвършени имитатори. Помнят думи и елементарни изречения, а мелодиите, които могат да повторят, са напряко изумителни. Това приказва за съществуване на гений, придружен и от разум.

Ара

Този тип е доста надарена птица. Не знае доста думи, само че ги употребява навръх място, а това приказва за съществуване на заложба и мисловен капацитет.

Корела

Този хубав папагал е доста разговорлив, само че опциите му да приказва са много по-слаби, в сравнение с други типове. Корелата е несъмнено прелестен папагал, само че измежду умните си родственици тя наподобява като към момента учеща се.

Възможностите на говорящите папагали демонстрират, че този тип птица има капацитета да проучва и мисли на базово равнище, да запомня и креативен да употребява думи и изрази, което значи, че е интелигентен представител на фауната.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР