Ако то прави нещо опасно, се показва уплашено лице и

...
Ако то прави нещо опасно, се показва уплашено лице и
Коментари Харесай

Цялата Мъдрост Е При Тях: Ето Основните Правила На Тибетското Възпитание!

Ако то прави нещо рисково, се демонстрира уплашено лице и се издава изплашен зов. Детето схваща този език съвършено. По това време се възпитават интензивност, любознание, интерес към живота. Детето към момента не е в положение да построи дълга логическа верига. Например, като счупи скъпа ваза. То не схваща, че за пазаруването на тази ваза би трябвало доста да се работи с цел да се завоюват пари. Наказанието ще схване като угнетяване от позиция на силата. Така го научавате не да държи деликатно вазата, а да се подчинява на този, който е по-силен. Необходимо ли ви е това?

Период 2: 5 до 10 години

В това време детето би трябвало да се третира “като плебей. ” Да му се слагат задания и да се желае осъществяването им. Вие можете да го наказвате за несъблюдение (но не и физически). По това време интензивно се развива интелектът. Детето би трябвало да се научи да предсказва реакциите на хората от неговите дейности, да провокира позитивно отношение към себе си и да заобикаля отрицателни прояви. В това време не се опасявайте да “зареждате ” със познания детето си.

Период 3: 10 до 15 години

Как да се държите с детето? Като с еднакъв. Не на равни начала, а точно “като с еднакъв ”, защото вие имате повече опит и познания. Съветвайте се с него по всички значими въпроси, насърчавайте неговата самостоятелност. Своята воля налагайте с “копринена ръкавица ” в развой на разискване, препоръки, съвещания. Ако не ви харесва нещо, то акцентирайте вниманието му към отрицателните последствия, като избягвате директни забрани. В това време то образува автономия и самостоятелност на мисълта.

Последен интервал: от 15 години

Отнасяйте се него с почитание. Да се възпитава детето е прекомерно късно, а просто би трябвало да се възползвате от плодовете на своя труд.

Какви са следствията от неспазването на тези правила?

1. Ако се потиска детето под 5 година, се потиска неговата жизнеспособност, жадност за живот, просветеност. Научава се да се подчинява сляпо и на груба мощ. Това го прави лесна плячка за всички типове злодеи.

2. Ако продължавате да го глезите след 5, детето ще израсте детско, некомпетентно да работи и като цяло да поставя духовни старания.

3. Ако продължите да опекунствате детето като малко след 10, то ще пораства нестабилно, ще зависи от няколко по- самостоятелни другари, които не постоянно могат да оказват нужното въздействие.

4. Ако не почитате детето след 15, то няма да ви елементарни, и ще ви изостави при първа опция.
източник: http://bg.checkonline4you.com/
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР