Ако срещнеш коминочистач по улицата, ще се радваш на късмет

...
Ако срещнеш коминочистач по улицата, ще се радваш на късмет
Коментари Харесай

Коминочистач: Работата ми стига и до Варна, много клиенти вярват, че нося късмет

Ако срещнеш коминочистач по улицата, ще се радваш на шанс и благополучие - това вярване е публикувано в целия свят. Една от най-редките специалности у нас в действителност не е на изгубване, така както не изчезват печките, камините и инсталациите на твърдо гориво. 

35-годишният Веселин Веселинов от Велико Търново от две години работи като коминочистач. Извършва процедурата по модерна технология, която се практикува във Англия.

" Новото, което предлагаме, е разчистване изпод нагоре, с прахосмукачка, телескоп и машина, която ги върти в комина. Прахосмукачката служи, с цел да става почистването безпрахово. Методът е по-добър от този, който се практикува с топуза, тъй като топузът върти отвесно, а новата технология минава по стените на комина и остъргва отлаганията до най-малко ", изясни коминочистачът пред Bulgaria On Air.

Веселинов главно чисти комини във Великотърновско, само че стига и до Пловдив, Варна и Бургас. Казва, че доста клиенти имат вяра в поличбата, че коминочистачът носи шанс.

" В сезона се събират към 250-300 комина на месец. Ако е единствено за разчистване коминът и няма запушвания, лишава по 30-40 минути. Ако е запушен - може да отнеме час-два. Много от клиентите споделят: " Чакай да ви докоснем, с цел да ни донесете шанс и да ни върви годината ", показа още Веселин.

Образът на коминочистача става доста известен от приказките на Андерсен, той е и в основата на детската игра с карти " Черен Петър ". Веселин Веселинов пък признава, че един ден ще си купи и шапка цилиндър, с цел да радва дребните деца.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР