Ако си мислите, че да си иконом е нещо от

...
Ако си мислите, че да си иконом е нещо от
Коментари Харесай

Кралски иконом разказа какво е да работиш с богатите СНИМКИ

Ако си мислите, че да си иконом е нещо от ерата на Джийвс и Устър, грешите. Даниел Пратли е частен иконом на най-богатите хора в света от 2009 г. И споделя тайните на специалността си в TikTok, където има 53 000 почитатели. Той поддържа домовете на милиардерите да работят допустимо най-гладко и се изправя пред най-неочакваните провокации.  

„ Смятам се за „ съвременен иконом “, споделя Даниел, като отбелязва, че доста хора към момента се придържат към остарялата визия за икономите като герои в стила на абатството Даунтън, написа Daily Mail.

Обръщайки този стандарт с главата надолу, 50-годишният мъж, родом от Девън в южната част на Англия, споделя видеоклипове в TikTok, документиращи действителността да си иконом в актуалната ера, показвайки по какъв начин се оправя с всичко - от бизнеса с самолетни компании до декориране на трапезарии за церемония ястия.
   Вижте тази обява в Instagram.   

Даниел Пратли - Модерен иконом

Бившият шеф на театъра преди този момент е работил дружно с починалата актриса Джоан Ривърс, помагайки й да забавлява гостите след нейните представления.

„ След едно празненство тя ми сподели, че би трябвало да бъда иконом на цялостен работен ден и сега, в който се решаваше в този момент или в никакъв случай, трансформирах курса в кариерата си и в никакъв случай не погледнах обратно “, споделя той.

Според Даниел има доста прилики сред ръководството на спектакъл и ръководството на частен дом или наемането на първокласна вила, тъй че измененията в кариерата не са толкоз огромни.

„ Грижата за хората е моята суперсила и в този момент мога да го върша в красиви домове по целия свят “, споделя Даниел.

Икономът, утвърден от кралската къща, работи за разнообразни клиенти в първокласни вили и парцели в продължение на няколко седмици.

Той избра да не посещава учебно заведение за образование на иконом и вместо това учеше на работа.

„ Списъкът с умения, нужни в всекидневието, е толкоз просторен, че постоянно ми е било по-лесно да се изучавам по време на работа, изключително когато би трябвало да паркирате суперколи или да наливате вино от бутилки с размер на варел “, споделя той.

Той обаче предлага на новодошлите в промишлеността, които се надяват да работят на същата позиция, да преминат курс в някое от профилираните учебни заведения, които преподават етикет, украса на маса, вино, грижа за антики и ръководство на дрешник.

Даниел нормално работи от 6:30 сутринта, до момента в който цялото семейство на клиента му си легне, което нормално е към среднощ.

„ Обикновено аз съм първият човек, който клиентите виждат, когато се разсънят, и последният човек, който виждат преди лягане “, споделя той.

И несъмнено, той се нуждае от асистент, тъй като е невероятно да се оправи самичък с всички отговорности.
   Вижте тази обява в Instagram.   

Подреждането на масата за вечеря е обвързване на иконома

И той споделя, че също по този начин е значимо за амбициозните икономи да „ знаят границите си “.

" Ако в действителност не знаете по какъв начин да премахнете леке ​​от скъпа велурена обувка или разлято вино върху сако на Chanel, не го правете. Дори не търсете в Гугъл хрумвания. Можете да го извършите още по-лошо. Само опит и знанието ще помогне тук “, споделя Даниел, който е научил този урок по сложния метод.

Той си спомня: " Един ден ми дадоха доста безценен чифт велурени обувки Ferragamo, с цел да ги почистя с восък за свещи. Следвах указания от интернет и утежних нещата. "  Но, за благополучие, клиентите били снизходителни за грешката му.

Според Даниел една неточност, която икономите в никакъв случай не би трябвало да вършат, е да пресичат професионалните граници с клиентите. Той изяснява, че макар че е построил „ взаимоотношения за цялостен живот “ с клиентите, значимо е да запомните, че първо сте чиновник.

Също по този начин е значимо да се учи и да се приспособява в работата, защото „ всеки клиент е друг “, споделя Даниел, който поучава да бъдете гъвкави.

" Нещата могат да се трансформират с мигване на окото и би трябвало да се примирите с това. Можете да започнете деня си във Франция и да го завършите в Австрия или да поставите красива маса за 20 души, единствено с цел да ви кажат след час, че има ще има 30 посетители “, споделя Бътлър.
   Вижте тази обява в Instagram.   

Едно от местата на работа на Дан е Вила Ефруси де Ротшилд в Монако

Освен това Даниел споделя, че е значимо да имате положителни връзки с продавачи и снабдители на услуги, от месарници до цветари, автомонтьори и основни сервитьори в изискани заведения за хранене.

Получаването на утвърждението на кралския двор е удостоверение за гения на Даниел в тази роля. Това значи, че е бил тестван от MI5 и държавни чиновници, изяснява той, отбелязвайки: „ Понякога работя за три разнообразни кралски къщи... това е метод да уведомя новите клиенти, че могат да ми доверят домовете и живота им. “

Колко заплащат на икономите?

Заплатата на младши иконом стартира от £35 000 ($44 000) и ще стигне до £150 000 ($190 000) за умел иконом, изяснява Даниел. Той отбелязва, че най-високата заплата е била за иконом от Ню Йорк, който печели 1 милион $ (£789 000) годишно.

Тъй като Даниел е независимо ангажиран за разнообразни клиенти, той начислява дневна такса за най-малко три дни резервация. Ако работата е отвън Обединеното кралство, цялото му пътешестване се покрива, както и настаняването, разноските и храната. В същото време ястията, приготвени от основния готвач, са неговият " обичан " бонус, сходно на пътуването.

Даниел работи с доста от клиентите си повече от десетилетие и сред седмиците на работа се пробва да отдели малко време за себе си в Обединеното кралство.

Как наподобява денят на иконома?

Давайки образец с работата в първокласни недвижими парцели в Южна Франция, Даниел споделя: „ Моята работа като иконом е да се уверя, че всеки, който влезе в къщата, незабавно се усеща като вкъщи си, и аз се грижа за всичко вместо тях. “

Денят му стартира с пътешестване до локалната пекарна за хранителни артикули за закуска.

След като закуската е подготвена, той се грижи в басейна да има свежи кърпи и да се поддържа аранжировка с цветя. Той надзирава прането за гостите и оказва помощ на камериерките да почистят спалните и да почистят общите елементи.

Даниел следи колите в парцела, като се твърди, че са чисти и имат цялостни резервоари с газ и бутилки с вода в кабината. Той също по този начин се твърди, че сателитните навигационни системи на автомобила са наясно къде отиват клиентите и по какъв начин могат да се върнат до вилата.

В същото време той подрежда масата за вечеря и се грижи дейностите денем – от уроците по тенис и фризьорството до масажите и дните на плажа – да протичат безпрепятствено.

Когато гостите се върнат от обиколки, той слага маси за ободряване, с цел да ги посрещне.
   Вижте тази обява в Instagram.   

Едно от отговорностите на иконома е да сервира закуски.

Даниел споделя: „ Всяка минута от деня следя всичките си клиенти, с цел да съм сигурен, че имат всичко належащо, до момента в който са във вилата. “

Той отбелязва, че това варира от „ нещо толкоз просто като пълнене на вода и слънцезащитен крем “ до правене на „ лакомства “ като купички с пресни плодове или сокове, на които клиентите могат да се насладят, до момента в който релаксират.

Няма задача, която да не би могъл да извърши. Даниел изяснява: " Никога не споделям не. Винаги има метод. "

През деня той работи в тясно съдействие с готвачите. След обяда той преглежда менюто за вечеря с главния клиент и разисква виното, което биха желали да комбинират с ястието.

Той се преоблича в ново облекло за вечеря и „ отваря зоната за аперитив за коктейли или вино и канапета преди вечеря “. По време на хранене той би трябвало „ да участва на масата за вечеря, като постоянно се твърди, че всеки има всичко належащо “.

Когато вечерята завърши, той води гостите на ново място, където могат да пият уиски или чай, където остава с тях, до момента в който си легнат.

Това не е краят на работата му. С някои клиенти той също по този начин заплаща множеството битови сметки, набира и образова спомагателен личен състав и поддържа връзка с градинари, компании за разчистване на басейни и реализатори.

Даниел споделя: „ Върша седмични отговорности за екипа на прислужниците, като отстранявам време за разчистване на среброто и кристала. “
   Вижте тази обява в Instagram.   

Почистване на сребро

Колкото и сложна да наподобява работата му, Даниел споделя, че не го изморява, тъй като всеки ден дава обещание нещо ново.

Какво изненадва иконома?

Даниел признава, че това, което го изненадва най-вече, е лекотата, с която супербогатите му клиенти му разрешават да кара суперавтомобилите им.

„ Ужасно ми е да карам тези първокласни коли “, признава икономът. И съгласно него хората са доста учудени от обстоятелството, че доста богатите хора по предписание се отнасят към семейството си доста почтително и правилно.

Превод: GlasNews

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР