Ако се стремите да влезете във форма, да отслабнете или

...
Ако се стремите да влезете във форма, да отслабнете или
Коментари Харесай

Експертът обяснява колко вода трябва да пиете на ден - и една често срещана грешка

Ако се стремите да влезете във форма, да отслабнете или да поддържате здравословен метод на живот, постоянният банкет на вода е от решаващо значение.

Ето няколко съвета напряко от специалисти по отношение на това какъв брой вода би трябвало да пиете всеки ден. Известният диетолог Орла Уолш неотдавна сложи върха по време на чат с RTE, заявявайки: „ Като цяло се нуждаем от някъде сред 1,7 до 2,7 литра дневно, тъй като получаваме част от храната си и част от разграждането на храната до сила. “

Тя акцентира една постоянно срещана неточност, която хората позволяват, а точно изчакване до вечерта, преди да стартират да се хидратират, оповестява Irish Star.

За да поддържате тялото си вярно хидратирано, тя предлага отмерено разпределена хидратация през целия ден, започвайки от момента, в който се разсъните, вместо да изгълтате всичко едновременно.

Съвети на NHS по отношение на дневния банкет на вода

Повечето хора би трябвало да се стремят да пият задоволително денем, тъй че урината им да е ясно бледожълт цвят. Ръководството на Eatwell предлага хората да се стремят да пият 6 до 8 чаши течност дневно. Вода, нискомаслено мляко и питиета без захар, в това число чай и кафе, всички се броят.

Може да се наложи да пиете повече течности, в случай че сте:

Деца

Най-добрите питиета за предоставяне на децата са вода и мляко. Децата могат да одобряват пастьоризирано пълномаслено или полуобезмаслено краве мляко, козе или овче мляко като съществена напитка от едногодишна възраст.

Децата би трябвало изцяло да заобикалят подсладени газирани питиета, тиква и сокове. Децата, които пият доста сладки питиета, са по-склонни да станат с наднормено тегло. Добавената захар в тези питиета също може да повреди зъбите.

Източник: mirror.co.uk

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР