Ако обичате да си угаждате и често да си похапвате

...
Ако обичате да си угаждате и често да си похапвате
Коментари Харесай

Тънкости при приготвяне на неустоима френска селска торта

Ако обичате да си угаждате и постоянно да си похапвате нещо сладичко, то няма по какъв начин да не сте забелязали, че в съвсем всички съвременни заведения към десертите като кралица се е намърдала френската селска торта. Тя няма по какъв начин да не грабне вниманието ви с нейното изискано френско име, само че и един път вкусили я, няма по какъв начин да не повторите. Да, тази торта е в действителност доста лека, свежа, ароматна и вкусна.

Преди да ви срещнем с някои тънкости, касаещи приготвянето ѝ, ще ви разкрием малко обстоятелства, свързани с историята ѝ. Защото тази торта не е нито френска, още по-малко пък е била приготвена за първи път из някое затънтено селце.

Добре познатата ни през днешния ден френска селска торта е в действителност съветска и се свързва с името на императрица Елисавета Алексеевна, брачна половинка на император Александър Първи. Императрицата по никакъв начин не обичала мед и на готвачите било неразрешено да го прибавят към каквото и да е, което следва да се сервира на императорската софра.

В кухнята обаче се появил нов готвач, който или не бил чувал за непоносимостта на императрицата към меда, или просто бил прекомерно иноваторски надъхан. Той сътворил неустоимо вкусна медена торта, по която императрицата безусловно луднала и новият готвач бил задължен да си признае, че тази торта в действителност е толкоз вкусна поради медените блатове, от които се подготвя. Именно по този начин се ражда съветската торта Медовик, която на всички места по света е позната точно под това си име, а у нас по неизвестно какви аргументи се назовава френска селска торта.

Какви са тънкостите при приготвянето на френска селска торта?

Класическите блатове на френската селска торта се подготвят от брашно, прясно мляко, яйце, захар, мед, масло и сода. Много е значимо да спазвате следното:

Винаги пресявайте брашното!

Прясното мляко и яйцето би трябвало да са на стайна температура!

Маслото се разтопява и след това се охлажда или също е на стайна температура.

 Тънкости при подготвяне на неустоима френска селска торта

Независимо каква рецепта за френска селска торта сте избрали да следвате, използвайте кухненска везна за оптималната акуратност.

От приготвеното тесто се вършат най-малко 5 топки, само че блатовете могат и да са повече на брой.

Всеки блат се пече настрана откакто към този момент е разточен. В някои предписания можете да срещнете хрумвания цялото тесто да се пече вкупом и след това да се разрязва, само че това няма нищо общо с истинската рецепта.

За да са с вярна форма всички блатове след разточването им ги изрежете благодарение на кръг.

Всеки блат се пече за към 3-4 минути в авансово загрята на 170 градуса фурна.

Относно крема, с който се подготвя тортата има доста вариации, само че е значимо да добавите и орехи. Тънкост тук е, че е добре те да са леко изпечени, а не сурови.

В доста предписания към крема се прибавя и сладко, най-вече от боровинки. Ако не желаете да употребявате сладко, то увеличете дозата на захарта за крема.

Това е! Имайки поради тези тънкости при приготвянето на френска селска торта и спазвайки вярната рецепта, шансът да сбъркате е най-малък.

Ако сте фенове на френска селска торта, то наложително би трябвало да опитате и изпитаните предписания за:

- орехови торти;

- торти с боровинки;

- торти със заквасена сметана.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР