Ако обичате да пътувате и разглеждате нови и красиви места,

...
Ако обичате да пътувате и разглеждате нови и красиви места,
Коментари Харесай

Вижте 5 дестинации, идеални за почивка през януари

Ако обичате да пътувате и разглеждате нови и красиви места, то тогава може да обмислите някои хрумвания. Ще ви предложим 5 неповторими места, които са идеални за януарската ви почивка.

Вижте класацията за най-хубавите места за посещаване през януари.

Пукет, Тайланд



Има доста способи да започнете годината си вярно, само че малко неща са толкоз идилични като пътуването до Пукет, Тайланд. Този божествен тропически остров заслужава своето място във всеки лист с най-хубавите места за посещаване през януари заради толкоз доста аргументи. Като за начало, Пукет през януари е топъл и безоблачен, предлагайки съвършеното леговище за тези, които търсят бягство от студените зими. И какъв по-добър метод да прекарате един безоблачен ден на тропически остров от плажа. Плажовете на Пукет - от скалните формирания, стърчащи от залива Панг Нга до Симиланските острови - се отличават с топли, кристално чисти води, които са идеални за плуване и гмуркане с шнорхел, а белият пясък е съвършен за целодневно излежаване.

Дубай, ОАЕ



Винаги е уместно време да посетите Дубай. Този градски оазис в Арабската пустиня предлага на туристите от всички възрасти доста аргументи да го посетят. Но меките температури през януари го вършат идеалното време почивка. Какво тъкмо прави Дубай каато едно от най-хубавите дестинации през януари? От една страна, това е Дубайският фестивал, където ще намерите обичаните си марки на необикновено ниски цени, както и развлечения онлайн, интернационална храна и томболи с награди, вариращи от пари до коли. Януарското меко време също е идеално за завършения навън - плаж на Палм Джумейра, сафари с 4x4 в пустинята или закуска и обиколка с яхта.

Оукланд, Нова Зеландия



Ако има финален лист с най-хубавите места за посещаване през януари, град Оукланд в Нова Зеландия сигурно ще бъде на върха ѝ! Докато Оукланд е ужасно място когато и да е от годината, януари - който е лятото на юг - предлага идеалните метеорологични условия, с цел да се насладите на всичко, което най-големият град на Нова Зеландия може да предложи. Януарските температури в Окланд са в идеалният диапазон, с цел да се насладите на всичко, което градът може да предложи. Можете да предприемете картинно пътешестване с ферибот от центъра на Окланд до остров Уайкехе и да се насладите на неговите плажове. Или можете да останете в града и да вземете билет за наблюдателната площадка на Sky Tower. Ако търсите премеждие в провинцията, можете да извършите малко пътешестване с кола, с цел да видите пещерите Уайтомо и снимачната площадка на Властелинът на пръстените, Хобитон. Независимо от метода, по който изберете да прекарате пътуването си, полетът до Окланд е врата към това, което може да се окаже най-приключенското пътешестване в живота ви.

Харбин, Китай



Великолепно е. Той е богат на история и просвета. А през зимата се трансформира във вълшебна, ледена страна на чудесата. Говорим за град Харбин в Китай, едно от най-хубавите места за посещаване през януари! Харбин, за непосветените, е едно от най-студените места в страната със междинни температури от минус 10 градуса. Там се организира една от главните атракции - Фестивалът на леда и снега в Харбин. Това е един от най-големите фестивали на лед и сняг в света, покриващ повърхност от над 557 418 кв.м. Масивните ледени статуи са още по-очарователни през нощта, когато е включено компютърно ръководеното LED светлинно шоу Но фестивалът е единствено една от многото аргументи, заради които Харбин се подрежда измежду най-хубавите места за посещаване през януари. Мястото също гъмжи от неповторима история, просвета и дива природа. Можете да видите и  сибирските тигри в парка Североизточна тигрова гора, да разгледате централната пешеходна улица или да откриете мощните исторически връзки на Харбин с Русия, като посетите катедралата Света София и имението Волга.

Банф, Канада



Банф, Канада, е една дестинация, която няма потребност от показване. Мястото е една от най-спиращите дъха целогодишни дестинации освен в Северна Америка, само че и в света. Но зимната промяна на Банф го прави едно от най-хубавите места. От една страна, езерото Луиз в Банф е мястото на Фестивала на ледената магия, където можете да наблюдавате някои от най-талантливите маистори на ледени статуи в света, които трансформират солидни блокове лед в творби на изкуството. Разбира се, Банф е топ избор за ски и други зимни спортове. Има доста места за каране на пистите - от езерото Луис до планината Норкуей. Но несъмнено има какво да се види и направи в Банф, с изключение на да карате ски. Можете да се повозите с шейна, теглена от коне, в Банф или, в случай че пристигнете в края на януари, можете да наблюдавате звездите на борда на кабинковия въжен превоз Банф Гондола.

Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР