Ако можеха да арестуват и съдят висши чиновници, корумпирани магистрати

...
Ако можеха да арестуват и съдят висши чиновници, корумпирани магистрати
Коментари Харесай

Страшни сме да арестуваме лудите и да бием малките. Виж – за големите риби…

Ако можеха да арестуват и съдят висши служители, корумпирани магистрати и политици, както арестуват и съдят клошари и бездомници, цена нямаше да имат. 

Ама…

Публиката това желае – безсилието избива в експанзия против беззащитните кокошкари. Да, безсилието. Колкото и да желаят да набият канчетата на някоя огромна милионерска риба – не може. Бедни, обрулени, с празни джобове, без опазване на здравето, децата им ги зарязали и отишли в чужбина. Какво да вършат, като ще се задавят в тая житейска завист и ненавист?

Какво да вършат – разтоварват, както намерят. Обикновено – с пердах по беззащитните. 

Имате ли визия по какъв начин сираците излизат от домовете? Какво обучение имат и какъв брой благоприятни условия да си намерят работа? Станат ли на 18, им дават 200 лева и ги пускат на улицата с един куфар остарели облекла. Много постоянно това са обществено изостанали младежи. Нерядко са и психичноболни. 

А и на улицата ги чака едно свръх „ морално “ и мега „ християнско “ общество, което се забавлява да ги псува и подритва и да им вика: „ бегай от тука бе, отпадък! “ 

Ако видиш татуираните кръстове по улиците и четеш мненията за „ християнството “, ще си кажеш, че сме по-правоверни от Апостолите, но на практика…

Не знам дали си давате сметка, само че християнството в близост е докарано до равнище футболна запалянковщина – наш‘те против ваш‘те, наш‘те са християните и ние ги поддържаме. 

Не знам какъв брой % от тия „ християни “ имат Библия у тях; и, в случай че я имат, дали са я отваряли или просто си събира прахуляк там. 

Но сигурно можете да видите какъв брой им е „ християнски “ моралът, като четете мненията на масата – по какъв начин желаят да обесят задържания за оскверняването на гроба на Неофит. Да го обесят, да го пребият, да го затворят до живот. От прокуратурата заговориха за до три години затвор, само че драгият четец е неудовлетворен. Няма кръв. Няма отплата. Три години затвор им е малко. 

Защото е извадил кръста от гроба и го е осквернил. Един явно болен човек, който има потребност от лекуване, който е изхвърлен на улицата. Болен, самичък и беззащитен. Искат да го бесят, тъй като е извадил един дървен кръст от един гроб. 

Това е по същото време, в което страната се тресе от кавги за корупция за милиарди и са намесени висши държавни чиновници. Милиарди, които са откраднати от бюджета, до момента в който деца умират, тъй като нямат съответно лекуване. 

Деца умират. Инвалиди нямат лекуване. Корупция ражда безконтролни джигити по пътя, които убиват всяка седмица. 

Но тези не могат да ги пипнат с пръст. Недосегаеми са. Виж, бездомникът на улицата… в този момент им е паднало да си го изкарат на него. 

Колко от вас могат да се оправят с тоя живот, в случай че излязат от дом за сираци? С 200 лева в джоба и шут откъм гърба – върви на улицата, оправяй се по какъв начин можеш. Ама всички са доста смели да раздават присъди и да чакат психичноболния скитник да го обесят, че да им стане богатство на душичките. 

Изневеряват, крадат от работа, от съседа, пият до повръщане, пребиват си дамите, бият си децата, само че са „ християни “ и имат право да желаят линч за наслаждение и утеха. В Библията концепция си нямат какво написа и си мислят, че Бог им е нещо като златна рибка – да им извършва желанията, в случай че се помолят вярно, саможертвата им е изцяло неразбираема като идея, а помощта към близък им е мотив за насмешка. 

Но си мислят, че са християни. И тъй като си мислят, че са, по тази причина желаят да убият един болен човек, тъй като е пипнал християнски гроб, на християнски водач. 

Както споделих – свели са християнството до поддръжка за футболен клуб – „ ти пипнà наш‘те, са ние ще пипнеме тебе! “

И тук тая завист ѝ идва дюшеш на прокуратурата – с цел да отупа прахоляка от някой мощно ненавиждан, че да спадне малко публичното напрежение. 

35 години в България няма нито един наказан политик или върховен магистрат, или върховен служител за корупция. Корупция, която убива. Корупция, която прогони милиони можещи от България. 

Нито един наказан. 

Но психичноболните клошари… дайте ги насам. Обществото обича циркове и принуждение над беззащитни. 

В същия месец, в който пуснаха Очите, задържаха Тротинетката и я държаха седмици наред за това, че води момче на каишка. Грозно беше. Много грозно. Но я държаха седмици в ареста. Една психологично затормозена, която щеше да почине в тоя арест, до момента в който дилърите и корумпираните или пияните служители на реда – в случай че изобщо ги заловен – ги пускат след 24 или най-много 72 часа. 

Кое е по-опасно, съгласно вас – дилър и подкупен служител на реда или Тротинетката, която води момче на каишка в мола? 

Кой обаче обра негатива? На кой му отупаха прахта за наставление? 

И това се случва с гръмогласната поддръжка на обществото. „ Гръмогласната поддръжка “ е противоположното на „ безмълвното единодушие “… да, ТОЛКОВА е ужасно – даже не се вършат на недоразбрали, а в противен случай – поддържат го и то с кеф. 

Докато публиката е такава, театърът ще е все цирк. И ще се молите да не сте в ролята на жертвоприношението на арената. 

Само за съпоставяне: преди няколко дни един ислямист атакува християнски духовник в Сидни и го наръга. Опита се да го убие. 

Свещеникът обаче, по християнски, му елементарни. 

Ето: 

„ Ти си мой наследник. Обичам те ", това сподели раненият при офанзивата с нож в църквата в Сидни духовник Мар Мари Еманюел ", съобщи Скайнюз.

С тези думи, казани от болничното легло, епископът се обърна към 16-годишния юноша, който го атакува в храма „ Добрият овчар Христос " на 15 април (на снимката).

„ В името на Иисус Христос аз ти прощавам ти, прощавам и на тези хора, които те изпратиха ", добави свещенослужителят “.

...

Ако ще се наричате християни, се дръжте уместно, в случай че ли не – най-малко не се пишете християни. И вземете седнете най-малко две страници от Библията да прочетете, с цел да разберете, че да си християнин значи нещо по-различно от това да плюскаш козунаци и яйца на Великден и да палиш свещ два пъти в годината, оригвайки след празничното преяждане.

____________________

Този коментар показва персоналното мнение на създателя
и може да не съответствува с позициите на редакцията на Novini.bg.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР