Ако искате да се храните здравословно и балансирано, важно е

...
Ако искате да се храните здравословно и балансирано, важно е
Коментари Харесай

Не е вредно: 7 закуски, които можете да ядете всеки ден

Ако желаете да се храните здравословно и уравновесено, значимо е да помислите за закуската авансово, а не да грабвате първата закуска, на която попаднете в супермаркета. Много закуски могат да допринесат за наддаване на тегло заради високото им наличие на калории и захар, само че има и здравословни разновидности, на които можете да се насладите, без да се притеснявате за фигурата си.  

Регистрираният диетолог Крутика Нанавати говори за това какви храни можете да ядете за закуски, без да се притеснявате за наддаване на тегло, в She Finds.

Пресни плодове
 Снимка: Pixabay
Плодовете съдържат доста витамини, минерали и фибри, имат приятна наслада и доставят на организма скъпи хранителни субстанции. Високото наличие на вода в плода прибавя размер, без да прибавя спомагателни калории, насърчавайки чувството за задоволеност.

„ Ябълките, горските плодове и портокалите освен са с ниско наличие на калории, само че също по този начин съдържат огромни количества фибри и вода, които ви оказват помощ да останете сити за по-дълго време, като по този метод намалявате общия си банкет на калории “, споделя Нанавати.
Зеленчуци с хумус
Тази композиция предлага съвършения баланс на фибри, витамини и здравословни мазнини. Морковите, целината и чушките обезпечават хрупкава, нискокалорична основа, до момента в който хумусът прибавя кремообразна текстура дружно с растителни протеини и здравословни мазнини.
„ Зеленчуци като моркови, краставици и чушки, в композиция с хумус, обезпечават приемлива хрупкавост с доза протеини и здравословни мазнини, предотвратявайки преяждането “, споделя диетологът.Кисело мляко с мед  Снимка: Freepik
Киселото мляко е богато на протеини, които оказват помощ за поощряване на възприятието за задоволеност и поддържане на здрави мускули. Добавянето на мед прибавя естествена наслада и също по този начин обезпечава на тялото съществени витамини и антиоксиданти.

Нанавати споделя, че " гръцкото кисело мляко, с високо наличие на протеини и пробиотици, оказва помощ за управление на апетита и възстановяване на храносмилането, до момента в който малко мед прибавя наслада без прекалено много спомагателни калории. "
Ядки и семена
Заредени със здравословни мазнини, протеини и витамини, бадемите, орехите, семената от чиа и ленените семена обезпечават разнообразни изгоди за здравето. Комбинацията от фибри и протеини оказва помощ за ограничение на глада, като ви поддържа сити.

„ Бадемите, орехите и семената от чиа са богати на хранителни субстанции храни, които съдържат здравословни мазнини, протеини и фибри, с цел да насърчат възприятието за задоволеност и да понижат вероятността от похапване на по-малко здравословни разновидности “, споделя тя.
Пуканки  Снимка: Pexels
Пуканките са полезна за тежестта алтернатива за закуска. С ниско наличие на калории и високо наличие на фибри, той обезпечава апетитен хрупкав усет, без да способства за наддаване на тегло.
„ С ниското си наличие на калории и огромен размер пуканките могат да задоволят желанието за хрупкави закуски, без да консумирате доста количество калории “, акцентира Нанавати.Пълнозърнести крекери с авокадо
Пълнозърнестите бисквити са добър източник на фибри и комплицирани въглехидрати, които предизвикват ситостта и поддържат силата. Авокадото е известно със своите богати, потребни за сърцето мононенаситени мазнини, витамини и минерали и вкусната си кремообразна текстура. Тази композиция реализира баланс сред прелестен усет и хранителна стойност, което я прави интелигентен избор за тези, които се тормозят за тежестта си.

„ Пълнозърнестите храни са добър източник на фибри, а авокадото съдържа здравословни мазнини, които оказват помощ за ограничение на глада за дълго време “, споделя Нанавати.
Извара с ананас  Снимка: Freepik
Изварата е богат източник на протеини, предизвиква ситостта и поддържа здравето на костите, до момента в който ананасът прибавя естествена наслада и прилив на витамини и антиоксиданти. Тази закуска е с ниско наличие на калории и обезпечава приемлива композиция от протеини и фибри, което я прави отличен избор за тези, които желаят да ръководят тежестта си, без да жертват хранителната стойност.

„ Нискомасленото извара е богата на протеини и когато се комбинира с естествената наслада на ананаса, обезпечава уравновесена закуска, която предотвратява скокове на кръвната захар “, споделя Нанавати.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР