Ако имате три ябълки и малко овесени ядки, не пропускайте

...
Ако имате три ябълки и малко овесени ядки, не пропускайте
Коментари Харесай

И бързина, и вкус! Ябълков сладкиш БЕЗ захар и без брашно – просто смесваш и слагаш да се пече:

Ако имате три ябълки и малко овесени ядки, не пропускайте и пригответе този бърз и здравословен ябълков сладкиш, който ще ви удиви с усета си. Сигурно имате всички останали артикули в кухнята, просто ги смесете и сложете сладкиша да се пече. След това просто го поръсете с пудра захар и сервирайте.

Цялата къща ще заухае неустоимо, тъй че половината тава се изяжда незабавно, до момента в който е още топъл. Ако го покриете с апетитен ванилов крем и го украсите с бита сметана, можете да го сервирате и като торта за специфичен мотив. Всички ще бъдат възхитени. Ето какво ви би трябвало за този необикновено елементарен и апетитен Ябълков сладкиш без захар и без брашно:

 диетичен ябълков сладкиш

Здравословен ябълков сладкиш

Продукти: 

3 огромни ябълки (изберете по-меки) сокът от половин лимон 100 мл вода 80 г стафиди 80 г смлени орехи 1 щипка сол 3 яйца 100 мл олио  220 г овесени ядки 1 пакетче бакпулвер (10 г)

Приготвяне: 

Първо пригответе ябълките. Измийте ги добре (обелете ги, в случай че са пръскали), след което ги нарежете на тънки филийки с величина на хапка, може и по-малки (по-късно частите ще се режат по-лесно). Залейте ги със сока на половин лимон, с цел да не потъмняват и разбъркайте.

 ябълки

 нарязани ябълки

След това прибавете стафидите (ако желаете да обогатите усета им, оставете ги да престоят 15 минути в портокалов сок или ром, с цел да набъбнат малко, след което ги пасирайте). Стафидите съдържат естествени, здравословни захари и се счита, че спомагат за поддържането на здравето на дихателната система и белите дробове.

Залейте със 100 мл вода и разбъркайте. Следват орехите, които би трябвало да натрошите малко на ръка или в блендер с няколко пулса. В обособена по-дълбока купа счупете три яйца и ги разбийте с кухненска бъркалка.

 примес за сладкиш

Изсипете разрушените яйца в сместа от ябълки и орехи, прибавете 100 мл олио, след което разбъркайте, с цел да се разпределят отмерено всички съставки. След това прибавете щипка сол и 220 г овесени ядки, авансово смлени в блендер.

 натрошени ядки

 сладкиш във форма

Накрая прибавете бакпулвера и разбъркайте, с цел да се разпределят съставките отмерено. Подгответе форма за торта с еластичен кръг, намажете дъното и стените с масло, след което изсипете вътре получената примес (постепенно, част по част).

 овесена примес във форма

Разстелете и заравнете с лъжица, с цел да няма празни места. Печете в загрята фурна на 180 градуса за 40-45 минути. Проверете с съчка за зъби.

 ябълков сладкиш

Оставете малко да изстине, след което поръсете с пудра захар и сервирайте.

 ябълков сладкиш с пудра захар

Да ви е сладко!

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР