Ако имаме радиатори, е хубаво зад тях да поставим алуминиево

...
Ако имаме радиатори, е хубаво зад тях да поставим алуминиево
Коментари Харесай

Фолио зад радиатора спестява от сметките

Ако имаме радиатори, е хубаво зад тях да сложим алуминиево фолио, което да отразява топлината във вътрешността. Това сподели Светослав Стойков, специалист по енергийна успеваемост, в " Денят на Фокус " по Радио " Фокус " . Енергийната успеваемост значи да използваме по-малко сила за потребностите си – спестената сила е най-важна, тъй като плащаме по-ниски сметки, акцентира той.

Енергоспестяващите уреди фактически икономисват от сметките ни за ток, сподели още той. " С увеличението на покупателната дарба започваме да харчим от ден на ден сила, даже с " умните “ устройства, тъй като те стават все-повече. Някои се изплащат по-бързо, други – по-бавно, зависи и от потреблението ни. Те в действителност са ефикасни “, акцентира специалистът.

Домакинствата позволяват доста неточности при потреблението на сила – главно по отношение на употребата на уредите. " Например, би трябвало да облепим с изолационна лента към прозорците, вратите, към всяко място, откъдето усещаме мраз. Има въздушни течения около контактите – би трябвало да ги проверим, като с ръка се доближим до контакта и в случай че усетим подухване, би трябвало да предприемем ограничения. Има и специфични уреди за тази цел “, сподели още Стойков.

Когато стане студено, е значимо също да имаме качествени завеси или щори, които да затваряме, с цел да задържим топлината у дома. " Температурата в хладилника може да бъде сред 4 и 6 градуса – да не го оставяме за дълго време отворен. С всеки по-нисък градус уредът изразходва 10% повече сила “.

Можем да сложим термостат на бойлера, с цел да работи единствено в избрани часове. Все още нощната сила е доста по-евтина от дневната, акцентира специалистът. Смяна на прозорци и изцяло саниране на дома са по-големите вложения, които би трябвало да създадем по отношение на енергийната си успеваемост като домакинство.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР