Ако филмите на ужасите са любимият ви жанр, слушали сте

...
Ако филмите на ужасите са любимият ви жанр, слушали сте
Коментари Харесай

Това са най-прокълнатите места в България

Ако филмите на ужасите са обичаният ви род, слушали сте в унес страшни истории като дребни и сте викали " Кики “ с тайфата, в случай че тайнственото, мистичното и страховитото ви притегля, то евентуално ще останете очаровани от пътешестване до няколко места в България, прокълнати и познати с истории за бродещи духове и призраци. Кой са местата в България, за които се счита, че са прокълнати? Оставете лампите да светят, обещаваме ви страховито пътешестване из дебрите на тайнствените сили и кошмарните видения.

1.  Село Шишенци и бродещите сенки Вярвате ли в духове?

Шепата останали локални поданици в село Шишенци са принудени да имат вяра. Всяка нощ те чуват гласове, писъци, звук от тъпани и виждат привидения. Местните имат вяра, че това са душите на сватбари, убити преди доста години от татарите на празничния ден.

Страховитите истории на Шишенци не свършват до тук. Местните имат вяра и че се играе самодивско хоро към гробищата на селото, виждайки постоянно там отъпкана в кръг трева и сенки на дами с дълги рокли, хванати за ръце в кръг. Всеки, който зърнел самодивите, последователно ослепявал или ненадейно губел разсъдъка си.

Местните предлагат горещо на гостите на селото да държат лампите светнати нощем и да не напущат подслона си след залез слънце, тъй като Шишенци е измежду 5-те места в България, които са прокълнати и злокобни.

2.  Мистичните смъртни случаи в село Цонево

Ако сенките и звуците не са ви задоволително страшни, посетете село Цонево, където призрачна къща взима жертви – жителите си. Къщата, издигната върху земя, на която трябвало да се издигне черква, по този начин и не може да откри собствен собственик, тъй като всеки, наел или купил къщата, умирал по тайнствен метод – притежателите изчезвали безследно в лятна стихия, били премазвани от влакове или се разболявали съдбовно.

Местните имат вяра, че духовете на тези умряли хора не престават да населяват къщата, а тя чака идващите си жители, с цел да отмъсти, отнемайки живота им като наказване за непостроената черква.

3.  Село Мусачево и прокълнатата къща

Още една къща, ситуирана покрай София, стои празна и никой не смее да я закупи, защото се чуват истории, че е населявана от духове и сходно на къщата в село Цонево, лишава живота и здравето на своите жители. Местните описват, че прокълнатата къща е издигната върху турски гробища и е населявана от зли сили, нанасящи щета на всеки, които се пробва да има парцела или да живее в него. Негативната сила се усеща даже покрай къщата.  

За това свидетелства и отец и екзорсист Гелеменов, съгласно който душите биха се успокоили едвам след голям брой водосвети, с цел да бъде къщата годна за живеене. Бихте ли пренощували в тази тайнствена и страховита къща? Някои са се пробвали, само че избягали ужасени.

4.  Тайнствени сили и извънземен живот край Царичина

Близо до село Царичина, Софийско, ни посреща камък с надпис " дупката “. Историята му е смразяваща кръвта. На това място Генералният щаб на армията правел секретни разкопки в търсене на нещо невиждано – първото създание или тела на извънземни.

Разкопките спрели обаче ненадейно и всичко било затрупано отначало. Хората в селото приказват, че чиновниците на армията били посетени от извънземни същества и че почнали да им се случват неприятни и страховити неща, което ги принудило да преустановят работа и да заровят дупката, а на мястото се носи славата като едно от 5-те места в България, прокълнати и носещи злощастие.

5.  Мъртвото село Живковци – селото на дявола Разположено покрай Монтана, село Живковци е кипяло от живот до 1968 година, когато селяните стартират да се изселват. Залято по-късно от водите на язовир Огоста, през днешния ден селото е разрушено, а единствената съхранена сграда е тази на локалната черква. Зловещ обаче е фактът, че стенописите на тази черква са заличени като се изключи един облик – този на дявола. Още по-страховит е фактът, че всеки, зърнал този облик, имал трагична орис и злокобен край. Това прави разрушеното село Живковци измежду 5-те места в България, прокълнати и страховити, написа actualno.com.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР