Ако Делян Пеевски и Кирил Петков решат да направят правителство,

...
Ако Делян Пеевски и Кирил Петков решат да направят правителство,
Коментари Харесай

Борисов: Помня как Денков се сгуши зад Пеевски, когато дойдоха миньорите в парламента да ги бият

Ако Делян Пеевски и Кирил Петков решат да създадат държавно управление, ние ще бъдем една нелоша съпротива.

 

Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов в коридорите на Народното събрание.

 

" Не давам оценка за казаното от Денков. Но помня, че когато пристигнаха миньорите от Мариците да го бият, той се сгуши зад Пеевски. Помня доста срещи, в които изобщо не се разглеждаше такова зло ", сподели още министър председателят в отговор на думите на Денков, че  Пеевски бил най-голямото зло в българската политика.

 

" След като отидоха дружно с Мария Габриел акад. Денков и Кирил Петков при президента, една седмица по-късно Рая Назарян сподели подписаното от нас съглашение. След това водихме договаряния за четирима министри, които не искахме да приемем - Асен Василев, Тагарев, Йоловски, Радев ", описа водачът на ГЕРБ. 

 

И добави:  " Имам СМС от четвъртък вечерта от Асен Василев, че е на линия, в случай че не желаеме да вървим на избори, да се срещнем и да приказваме. След това го търсих няколко пъти, за което той е разказал, че надали не съм му счупил телефона да го диря, а то беше в резултат на неговото известие ", изясни Борисов и добави, че са срещнали и той му е споделил при замяната на кои министри могат да се съгласяват да сформират държавно управление.

 

" Вчера поканих сътрудника Лорер, бяхме дружно във външна комисия, и му демонстрирах есемеса от четвъртък вечер. Имам нов телефон, отново " Нокиа ", само че не мога да го разуча и не знам по какъв начин става триенето ", сподели още Борисов и  разясни по какъв начин по-късно са протекли диалозите, по какъв начин ППДБ са поискали промяната и на Калин Стоянов с Ивелина Дундакова.

 

" Казахм им, че това няма да стане, тъй като имат четирима индивида в Министерство на вътрешните работи. Зам.-министърът на ГЕРБ беше уволнен ", описа ръководителят на ГЕРБ. " Второто им предложение беше Румяна Бъчварова.

 

" За един министър отиваме на избори. Това е цялата последователност. Какъв Пеевски, какво Движение за права и свободи, като те не са взели участие в договарянията ", недоумява Борисов. И разясни, че Дундакова е била препоръчана за вътрешен министър от Христо Иванов.

 

" В моята централа неведнъж са идвали Иво Прокопиев, Христо Иванов, Захов (б.а. Теодор Захов, съучастник на Иво Прокопиев), Пеевски ", разкри водачът на ГЕРБ на въпрос дали Пеевски взима решенията в партията, както твърди Кирил Петков.

 

" Г-н Петков дано да доизкаже всичко с него и Пеевски. Утре ще си създадат коалиция като нищо ", разяснява той.

 

" За мен е проблем, че глобиха Владислав Горанов по " Магнитски ". Той е най-хубавият ни финансов специалист ", сподели още Борисов.

 

" Аз съм подкрепял 9 месеца това, което е предложил Христо Иванов и съм му имал доверие. Той сподели, че желае да отиде в ЕНП. Искам да му кажа, че принадлежността към едно от европейските фамилии изисква да водиш и такава политика ", сподели водачът на ГЕРБ и предизвести:

 

" Финансовата ликвидност на страната е под опасност. Само в последните няколко дни в страната бяха изхарчени над 2 милиарда "

 

" Г-н Христо Иванов има редкия късмет, в случай че желае да е в това европейско семейство, да каже дали е склонен по този начин да се изразходват обществените средства. Когато за две съвещания на Министерски съвет се похарчат няколко милиарда лв., няма по какъв начин това да не е опасност за ликвидността ", приключи той.

 

На въпрос дали е допустима коалиция ПП-ДБ-ДПС, водачът на ГЕРБ Бойко Борисов отговори: " Всичко е допустимо ". 

 

" Адски ме натъжава това, че и държавното управление и Народното събрание не желаят да четат доклада на Международния валутен фонд. Те се надпреварват да харчат все едно и света и България свършват ", уточни Борисов. 

 

Лидерът на ГЕРБ разяснява и оставката на основния секретар на Министерство на вътрешните работи, като съобщи, че Живко Коцев постоянно е имал неговата поддръжка.

 

" Каквото знаете вие, това знам и аз за контрабандата ", разяснява той.

 

" Живко Коцев беше препоръчан от Атанас Атанасов и имаше моята поддръжка ", изясни водачът на ГЕРБ на въпрос за оставката на основния секретар на Министерство на вътрешните работи.

 

" От три години дори и прочут нямам в митниците да запитвам.Всичко беше изчегъртано и съгласно мен клановете сега, които са там, се бият. Според мен от това, което в последните 1-2 седмици всеобщо се сменяха хора, или са били подплашени от това, което са правили години наред, или фактически може и извън да са им споделили, че върви контрабанда ", сподели още някогашният министър председател във връзка вчерашния арест на шефката на организация " Митници " Петя Банкова и един от заместниците ѝ.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР