Академията на Лудогорец изпраща поредния си успешен сезон. Школата на

...
Академията на Лудогорец изпраща поредния си успешен сезон. Школата на
Коментари Харесай

Логичната доминация на младите орли

Академията на Лудогорец изпраща следващия си сполучлив сезон. Школата на " орлите " завоюва три първи места. Отборите на U15 и U17 станаха първенци, а U18 завоюва първото място и ще играе в Младежката шампионска лига. И още нещо прави усещане. Наборите U14 и U16 играха на край, само че не съумяха да побеждават, губейки на дузпи.

Накратко казано - академията на Лудогорец може да се похвали с три първи и две втори места.

Не е за подценяване и представянето и класирането на Лудогорец 2 във Втора лига. Три кръга преди края на шампионата тимът е на трето място, което е най-хубавото класиране за " орлите " до този миг. 

На пръв взор третото място не звучи влиятелно за Лудогорец, само че в случай, че е завоювано главно с юноши на клуба, не е по никакъв начин неприятно достижение. Все отново дано не забравяме, че Лудогорец взе участие в професионалния футбол с набор U19.

Доминацията на младите " орли " наподобява напълно разумна, поради напъните и грижите, които клубът поставя. За никого не е загадка, че фокусът на притежателите и управлението към детско-юношеската школа е много сериозен. Лудогорец не пести сили и средства за развиването на своята академия, като е обезпечил всички нужни условия - няколко футболни терена с естествена настилка и осветяване, екипировка и интернат и храна за подрастващите. Най-новата облага е фитнес, който е издигнат особено за потребностите на гениите. Отделен от този на представителния тим.

И това не е всичко. Лудогорец прави всичко по силите си да притегля най-хубавите треньори и млади гении. И освен да ги притегля, само че и да ги развива. Треньорите вървят на стажове в чужбина, с цел да покачват квалификацията си и предават наученото. Юношите пък, като се изключи че се готвят при отлични условия, много постоянно вземат участие на мощни интернационалните шампионати, с цел да премерят сили със своите връстници от водещите школи в Европа.

Изискванията към шефа и експертите в академията са високи. Моментните триумфи и вероятността на гениите вървят ръка за ръка. 

Неслучайно Лудогорец стартира да създава футболисти за efbet Лига. Примерите не са един или два - Даниел Наумов, Иван Йорданов, Венцислав Керчев, Светослав Ковачев, Ивайло Климентов, Александър Василев и други

Юношата на клуба Доминик Янков пък се наложи в представителния тим и е национал на България. Иван Йорданов също попадна в селекцията на Младен Кръстаич.

Амбициите на Лудогорец обаче не стигат дотук. Следващата огромна цел пред българския първенец е да приготви и интегрира в първия отбор още свои юноши. Това не е лесна задача, само че първата крачка е направена, защото от ден на ден момчета попадат в разширената група на Лудогорец.

Във футбола няма нищо инцидентно. Всички старания рано или късно се възнаграждават. Именно заради тази причина превъзходството на младите " орли " е напълно разумна. 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР