Агенцията на ООН за децата (УНИЦЕФ) предупреди в петък за

...
Агенцията на ООН за децата (УНИЦЕФ) предупреди в петък за
Коментари Харесай

УНИЦЕФ предупреди за катастрофален глад в Судан

Агенцията на Организация на обединените нации за децата (УНИЦЕФ) предизвести в петък за евентуална пагубна загуба на животи в Судан, така като гражданската война утежнява глада. УНИЦЕФ прикани за всеобщо активизиране на запаси за справяне с спешната обстановка, предава Ройтерс.

Паравоенните сили на Судан за бърза поддръжка (RSF) се борят със суданската войска за надзор над страната във война, която лиши живота на хиляди, разсели милиони хора във и отвън страната и провокира опасения за надвисващ всеобщ апетит.

" Бруталната война в Судан тласка страната към апетит и в случай че няма задоволително политическа воля, внимание и запаси, ориентирани към отговор в този момент, ние ще станем очевидци на евентуална пагубна загуба на животи ", сподели Джил Лоулър, началник на полеви интервенции и изключителни обстановки за УНИЦЕФ в Судан, на брифинг в квартирата на Организация на обединените нации в Женева.

Тя беше част от първата задача на Организация на обединените нации в столицата Хартум, откакто сраженията сред армията и RSF започнаха там през април 2023 г. Екипът от 12 души откри недохранени деца, живеещи в тъмни лечебни заведения, тъй като техните генератори са развалени, сподели тя.

Тримесечно бебе беше доста болно, тъй като майката, която не можеше да го кърни, беше употребила козе мляко, което докара до диария. " Гладът е необятно публикуван - това е паниката номер едно, която хората показват ", сподели Лоулър.

Агенцията по-рано предизвести, че се чака до 3,7 милиона деца да бъдат остро недохранени тази година в Судан, включително 730 000, които се нуждаят от животоспасяващо лекуване.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР