Агенция по вписванията ще администрира Регистъра на юридическите лица с

...
Агенция по вписванията ще администрира Регистъра на юридическите лица с
Коментари Харесай

Агенция по вписванията ще администрира Регистъра на юридическите лица с нестопанска цел от 1 януари

Агенция по вписванията ще управлява Регистъра на юридическите лица с нестопанска цел (ЮЛНЦ) от 1 януари 2018 година, оповестиха от пресцентъра на организацията.

Регистърът ще бъде и с ново название: "Търговски указател и Регистър на юридическите лица с нестопанска цел (ТРЮЛНЦ). Към него ще бъдат добавени нови функционалности, посредством които ЮЛНЦ ще могат да подават документи. Регистърът ще бъде обща електронна база данни, съдържаща събитията, вписани по силата на закон, и актовете оповестени по силата на закон, за търговците и клоновете на задграничните търговци, юридическите лица с нестопанска цел и клоновете на задгранични юридически лица с нестопанска цел, изясняват от Агенцията по вписванията.

Също по този начин ЮЛНЦ ще могат да подават документи във всяка една работа по регистрация, без значение от седалището и адреса на ръководство. Документи ще могат да се подават и от всяка точка на света по електронен път посредством портала ТРЮЛНЦ. Единственото изискване за това е заинтригуваното лице да има годен електронен автограф.

За тези, които подадат документи по електронен път таксата ще бъде с 50% по-ниска.

От организацията напомнят, че срокът за пререгистрация на ЮЛНЦ по закон е до 31.12.2020 година До приключването на периода за пререгистрация Министерството на правораздаването ще поддържа обществена база данни на юридическите лица с нестопанска цел, осъществяващи активност в социална изгода, които не са подали заявление за пререгистрация.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР