Агенция ФокусПри експлозия на кола-бомба в източния либийски град Бенгази

...
Агенция ФокусПри експлозия на кола-бомба в източния либийски град Бенгази
Коментари Харесай

The Guardian: Двама служители на ООН са загинали при атентат в Бенгази

Агенция Фокус

При детонация на кола-бомба в източния либийски град Бенгази починаха двама чиновници на Организацията на обединените народи в събота, оповестиха няколко медицински източника и военни от по този начин наречената Либийска национална войска (ЛНА) на маршал Халифа Хафтар, представени от английския вестник The Guardian.

Организация на обединените нации се пробва да реализира помирение в столицата Триполи, където основаната в Източна Либия ЛНА стартира изненадваща офанзива през април. Генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш осъди нападението, заяви представителят му в известие.

" Генералният секретар приканва всички страни да съблюдават филантропичното помирение по време на Ейд и да се върнат към масата за договаряния, с цел да продължат мирното бъдеще, което хората на Либия заслужават ", съобщи представителят на Организация на обединените нации Стефан Дюжарик.

Съветът за сигурност на Организацията на обединените народи би трябвало да се събере по-късно, по искане на Франция, с цел да разиска последното развиване в Либия.

Говорителят на ЛНА Ахмед ал Мисмари съобщи пред кореспонденти, че двамата убити са охранители на задачата на Организация на обединените нации. Той добави, че са ранени 10 души, в това число деца.

Говорителят на задачата Жан Ел Алам съобщи, че организацията е „ в развой на събиране на информация “.

Експлозията е станала пред търговски център и банка. Най-малко една кола на Организация на обединените нации е изгоряла и може да се види на местопроизшествието.

По времето на гърмежа командирът на ЛНА Халифа Хафтар разгласи прекъсване на военните интервенции по време на празника на мюсюлманите Ейд ал-Адха, който продължава от събота до вторник, съгласно изказване на неговите сили в Бенгази.

В петък държавното управление в Триполи съобщи, че е приело предложение на Организация на обединените нации за преустановяване на огъня по време на празника.

Не беше ясно обаче дали фактически борбите в столицата ще престанат. Над 105 000 души са избягали от района по време на конфликтите, съгласно Организация на обединените нации.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: