Агент на Федералното бюро за разследване е заболял от синдрома

...
Агент на Федералното бюро за разследване е заболял от синдрома
Коментари Харесай

Агент на ФБР е засегнат от синдрома на Хавана след разпит на заподозрян в руски шпионаж

Агент на Федералното бюро за следствие е болен от синдрома на Хавана - мистериозно заболяване, от което са потърпевши американски сътрудници и дипломати, откакто е разпитвал обвинен съветски разузнавач.

Подробностите за следващия случай на болестта бяха разкрити в взаимно следствие, оповестено от самостоятелния съветски канал The Insider, 60 минути на CBS и немския новинарски уеб страница Der Spiegel, който свързва най-малко някои от случаите с загадка активност на съветското разузнаване.

Последното разобличаване притегли в допълнение внимание към мистериозното и изтощително положение, за което за пръв път стана известно, че е засегнало чиновници на посолството на Съединени американски щати в Куба, към ролята на съветското държавно управление в него - и към очевидната липса на обществен отговор от страна на Съединени американски щати.

FBI agent hit by Havana syndrome after Russian spy suspect probe: report
— Newsweek (@Newsweek)
Разследването, което се базира на композиция от обществени документи и изказвания на неназовани източници, се концентрира върху мистериозната фигура на Виталий Ковальов, готвач от Флорида, оголен като съветски държавен сътрудник под прикритие, и федералните сътрудници, натоварени с следствието му в Съединени американски щати.

Той е част от по-широк отчет за мистерията на синдрома на Хавана, който за първи път е открит от чиновници на посолството на Съединени американски щати в Хавана през 2016 година В новото бомбастично следствие се твърди, че първите случаи в действителност може да са били регистрирани във Франкфурт, Германия, през 2014 година

Засегнатите от положението оповестяват за редица признаци, в това число загуба на паметта, проблеми със слуха и бодърствуване, както и за признаци на това, което наподобява като мозъчно увреждане.

Смята се, че повече от 1000 души в Съединени американски щати и на други места са били наранени от синдрома на Хавана, който американското разузнаване публично назовава " аномални здравни произшествия ".

Разследването съдържа изложение на ареста на Ковальов във Флорида след 15-минутно гонене с кола с висока скорост и на последвалите събития. Според обществени данни, представени от изявленията, Ковальов прекарва 26 месеца в пандиза във Флорида, от юни 2020 година до август 2022 година, привличайки вниманието на ФБР.

През шестте месеца след ареста му сътрудниците на ФБР прекарват към 80 часа в изявленията с него, като един от сътрудниците на ФБР, занимаващ се с съветското разузнаване, който изданието назовава просто Кери (за да не разкрие същинската идентичност на настоящ чиновник на ФБР), твърди, че известно време след изявлението с Ковальов е получил отслабващи признаци.

❗Unraveling Havana Syndrome: New evidence links the GRU's assassination Unit 29155 to mysterious attacks on Americans, at home and abroad

A joint investigation by The Insider,, and.
— The Insider (@InsiderEng)
" Изведнъж като че ли някой натисна копчето и бам, в дясното ми ухо беше като зъболекарско продупчване на стероиди " , споделя Кери пред Скот Пели в предаването " 60 минути ".

" Беше нещо като железен тон от продупчване с висока периодичност и ме повали напред под ъгъл от 45 градуса. Веднага усетих напън, а натискът и болката започнаха да се популяризират от вътрешността на дясното ми ухо, надолу по челюстта, надолу по врата и в гърдите, до момента в който този тон беше съсредоточен в дясното ми ухо " , спомня си сътрудникът.

Агентът твърди, че е бил обиден и повторно към година по-късно, откакто се реалокира на нова служба в Калифорния, и до през днешния ден продължава да страда от изтощителни признаци.

" Преценявам, че съм била набелязана - тъй като съм вбесила неправилните хора за това, което върша ", споделя Кери в изявлението.

" А всичко, което правех, беше работата ми и опитът да защитя страната си " , признава сътрудникът.

Според източниците на " 60 минути " Ковальов е бил посъветван от американски публични лица да не се връща в Русия, само че все пак се е върнал, като следите са изстинали в края на 2022 година - до гибелта му, оповестена от фамилията му в обществените мрежи на 1 март 2023 година, малко повече от година откакто Русия стартира нашествието си в Украйна.

Във видеото научете повече за: 7те най-безумни секрети стратегии на Централно разузнавателно управление на САЩ, които ще ви изумят!

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР