Африканско бодливо свинче и 6 муфлона пристигнаха в старозагорския зоопарк.

...
Африканско бодливо свинче и 6 муфлона пристигнаха в старозагорския зоопарк.
Коментари Харесай

Африканско бодливо свинче и 6 муфлона са новите сладки обитатели на старозагорския зоопарк

Африканско бодливо свинче и 6 муфлона дойдоха в старозагорския зоопарк.

Те са от зоопарка в Плевен и ще останат за нескончаем интервал от време за наслада на посетителите , оповестиха от община Стара Загора.
 Община Стара Загора
„ Колегите от Плевен ни донесоха едно африканско бодливо свинче, пет женски муфлона и един мъжки муфлон , а ние им дадохме двойка мъжка и женска лами “, осведоми доктор Найден Илинов, началник на зоопарка.

" Размяната на животинките е по контракт за размножителен заем сред двата зоопарка . Муфлоните са чистопородни, нашата основна цел е да запазим чистата линия на муфлони в зоопарка ни ", разясни доктор Илинов.

Питомците към този момент са преодолели напрежението от превоза им, приспособяват се към новите си условия на живот и нямат проблеми . „ Преди да ги пуснем при другите животни, им извършихме и обзор, всичко им е наред и са пристигнали в положително здравословно положение “, заключи доктор Найден Илинов.
 Община Стара Загора
Ветеринарният доктор добави, че бодливото свинче и муфлоните ще останат под липите за неустановен, само че дълъг период, а експертите от зоопарка ще създадат всичко по силите си, с цел да се усещат гостите като вкъщи си.

Посетителите към този момент могат да им се радват „ онлайн “. Муфлоните са разположени в огромното заграждение на тревопасните животни, а свинчето е приобщено при другите му събратя.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР