Адриан Андреев се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис

...
Адриан Андреев се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис
Коментари Харесай

Адриан Андреев обърна №64 в света и се класира на 1/4-финал в Генуа

Адриан Андреев се класира за четвъртфиналите на шампионата по тенис на червени кортове от сериите " Чалънджър " в Генуа (Италия) с награден фонд 134 920 $. 21-годишният българин избави три мачбола и записа хубава победа над третия подложен и 64-и в международната класация левичар Корентен Муте (Франция) с 3:6, 7:6(6), 6:4. Мачът сред двамата продължи малко повече от 3 часа.

Двубоят стартира равностойно, само че след 2:2 Муте осъществя два пробива в идващите три сервис-гейма на софиянеца и взе първия сет. Във втората част Андреев поведе с 4:2 гейма, само че бързо позволи да бъде застигнат. При 4:5 той избави два мачбола на личен сервис, а при 5:6 - още един, с цел да вкара сета в тайбрек. В него българинът сподели по-здрави нерви и в последна сметка стигна до триумфа с 8:6 точки.
 Вики Томова мачка в Будапеща, първата ни ракета се класира на 1/4-финал
Вики Томова мачка в Будапеща, първата ни ракета се класира на 1/4-финал

Вижте детайлности

Третата част стартира с три следващи пробива, след което Муте задържа подаването си и поведе с 3:1. Андреев не се съобщи и върна брейка, с цел да изравни за 4:4. След това той завоюва подаването си и проби противника за крайното 6:4.

С триумфа Андреев проработи 3710 $ и 25 точки за международната класация, в която заема 309-ото място. На четвъртфиналите той ще срещне представителя на домакините Раул Бранкачо, 181-и в класацията на АТП. Двамата не са играли до момента.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР