Адриан Андреев направи успешен старт на турнира по тенис на

...
Адриан Андреев направи успешен старт на турнира по тенис на
Коментари Харесай

И Адриан Андреев с успех в Генуа

Адриан Андреев направи сполучлив старт на шампионата по тенис на червени кортове от сериите " Чалънджър " в Генуа (Италия) с награден фонд 134920 $.

21-годишният българин записа впечатляваща победа над представителя на домакините и някогашен номер 76 в света Салваторе Карузо със 7:6(3), 1:6, 6:4 след съвсем три часа игра.

Така той се причисли във втория кръг към втората ракета на страната Димитър Кузманов, който по-рано през днешния ден също стартира с триумф против съветския квалификант Андрей Чепельов с 6:3, 2:6, 6:4 и за място на четвъртфиналите ще се изправи против номер 2 Тиаго Монтейро (Бразилия).
 
Андреев направи мощно начало на мача и взе задатък от 4:0, само че разреши да бъде застигнат още за 4:4. В последвалия тайбрек той дръпна с 6:2 точки и това се оказа решаващо. Във втората част Карузо доминираше и даде единствено гейм на българина. В третия сет Андреев на три пъти повеждаше с пробив, като при 5:3 имаше преднина от 40:0 при личен сервис, само че позволи поврат. В идващия гейм той пропиля още три мачбола, само че въпреки всичко затвори срещата при общо седмата си опция. 

С успеха Андреев си обезпечи 2180 точки и 11 точки за международната класация, в която заема 309-ото място.     

Във втория кръг той ще срещне третия подложен Корентен Муте (Франция). 23-годишният левичар Муте е 64-и в света сега. Той е в серия от шест следващи победи, откакто през предходната седмица завоюва купата на различен " Чалънджър " в Шчечин (Полша).
















































--> -->
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР