Административният съд във Велико Търново отмени наложената от Антикорупционната комисия

...
Административният съд във Велико Търново отмени наложената от Антикорупционната комисия
Коментари Харесай

Съдът отмени наложената от КПКОНПИ глоба на кмета на Златарица |

Административният съд във Велико Търново анулира наложената от Антикорупционната комисия санкция от 5000 лева на кмета на община Златарица Михаил Ганев за спор на ползи.

В края на септември м.г., че на 10 декември 2020 година Михаил Ганев (мандат 2019 г.-2023 г.) е издал заповед, с която е дал на брат си да употребява чартърен общински поземлени парцели. " Облагата е нематериална и се показва в оказване на помощ и поддръжка на обвързвано лице. В случая вярното и законосъобразно държание би било кметът да си направи самоотвод от осъществяването на съответното пълномощие ", показаха от Комисията " Цацаров ". На Ганев бе наложена санкция от 5000 лева Производството против него е почнало по сигнал.

Михаил Ганев апелира и в този момент магистратите взеха решение, че кметът е работил в изискванията на обвързана подготвеност при даването на общинска земеделска земя на своя брат. Освен това в тази ситуация не става въпрос за упражнено от жалбоподателя пълномощие в частен интерес на обвързвано с него лице.

Антикорупционната комисия е наказана да заплати 3000 лева адвокатски хонорар на кмета на Златарица.

Решението може да се апелира пред Върховния административен съд.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР