А вие можете да я направите смело моята лесна торта

...
А вие можете да я направите смело моята лесна торта
Коментари Харесай

Моята лесна торта Гараш

А вие можете да я извършите самоуверено моята лесна торта Гараш с орехови блатове!

Необходими Продукти

● яйца - 8 бр.
● орехи - 3 ч.ч. смлени сурови
● захар - 400 г
● меко масло - 250 г
● какао - 8 с.л
● течна сметана - 200 мл
● черен шоколад - 200 г
● ванилия - 1 г
● ликьор - 2 с.л. коняк

Начин на подготвяне

Първата стъпка е да разделим яйцата на белтъци и жълтъци. След това мекото масло нарязваме на кубчета и слагаме в дълбока купа, подобаваща за миксер. Към него прибавяме 2 чаени чаши захар, аз сложих фина кристална, само че още по-добре да е пудра.

Започнах да разрушавам с миксер. Бийте дълго, до момента в който захарта се стопи, въпреки че на мен персонално да се усеща ми харесва. След това слагаме пакетче ванилия и просятото какао. Разбиваме още веднъж доста добре. Следва към тази примес да прибавим жълтиците един по един.

След всеки разрушаваме хубаво. От тази примес отделяме 2/3. Това ще е кремът сред корите. Към останалата 1/3 прибавяме смлените орехи и бъркаме с лъжица или шпатула.

Следва да разбием белтъците на пяна. Не на корав сняг. Добавяме останалата захар на части и разрушаваме. След това белтъците отиват към ореховата примес, бъркаме още веднъж и деликатно с лъжица, с цел да запазим въздуха.

Тази примес деля в три купички по равно.

Постлана с хартия за печене форма за торта с падащ кръг с диаметър 24 см. Мажем хартията с олио и изсипваме първата купичка. Разпределяме добре по формата. Печем на 170 °C в загрята фурна за 12-15 минути. Не бива да се препича, тъй като блатовете стават чупливи.

В паница за торта подреждаме първия орехов блат и мажем щедро с крем. Така с трите блата. Върху третия блат на тортата Гараш изливаме квалифициран ганаш от 200 мл загрята до шупване течна сметана и 200 грама стопен в нея наситнен черен шоколад. Тук добавям и ликьора.

Шоколадовата торта се оформя отвред. Аз персонално не одобрявам шамфъстък и не я декорирах като оригинала, а украсих със малко смлени орехи. Доволна съм от резултата! Сега я оставих да стяга!

А вие можете да я извършите самоуверено моята лесна торта Гараш!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР