933 лв. става минималната работна заплата от1 януари 2024 г.

...
933 лв. става минималната работна заплата от1 януари 2024 г.
Коментари Харесай

От 1 януари 2024 г.: минималната работна заплата става 933 лв.

933 лева става минималната работна заплата от1 януари 2024 година В момента тя е 780 лева Така тя ше бъсе уверичена със 153 лева

" С този растеж от съвсем 20%, комбиниран с други ограничения, ще осъществим един от уговорките си за понижаване на неравенството в България, което е прекомерно високо за европейските стандарти. “

Това обяви премиерът Николай Денков преди съвещанието на държавното управление в сряда.

„ България продължава да бъде страната с най-ниска минимална работна заплата в Европейския съюз. Ние поетапно би трябвало да излезем от обстановката на стопанска система, която притегля вложители основно с ниските си хонорари “, добави той.

Повишението на минималната работна заплата от идната година ще усъвършенства виталния стандарт на повече от 500 000 работещи, които сега получават хонорари от 780 до 933 лева То доста надвишава инфлацията през последната година – през август 2023 година по отношение на август 2022 година тя е 7.7%.

Според Кодекса на труда минималната работна заплата за идната календарна година се дефинира в размер на 50 на 100 от междинната брутна работна заплата за интервал от 12 месеца, който включва последните две тримесечия на миналата година и първите две тримесечия на настоящата година. Новата най-ниска заплата не може да е по-ниска от избраната за миналата година, показват от държавната пресслужба.

Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР