90 последователни доживотни присъди получи в петък Патрик Крузиус, масовият

...
90 последователни доживотни присъди получи в петък Патрик Крузиус, масовият
Коментари Харесай

90 доживотни присъди за стрелеца от Walmart в Ел Пасо

90 поредни доживотни присъди получи в петък Патрик Крузиус, всеобщият стрелец, който умъртви 23 души, оповестява CNN.

Прокурорите предложиха 24-годишният Крузиус да получи поредни доживотни присъди за всяко от 90-те федерални обвинявания. Сред обвиняванията са  закононарушения от ненавист и закононарушения с огнестрелни оръжия, по които той се призна за отговорен.

За Крузиус наказването, наложено в петък, обаче е единствено началото. Той е изправен пред евентуална смъртна присъда в настрана щатско дело, в което се е признал за почтен за убийствата. Пред съда Крузиус отхвърля да е расист и твърди, че съжалява за стореното. 

Според управляващите, Крузиус е има желание да убива мексиканци и други имигранти. Най-малко осем от убитите са мексикански жители, съгласно министъра на външните работи на Мексико Марсело Ебрард. Смята се също, че нападателят  е разгласил изпълнен с ненавист текст онлайн единствено минути преди стрелбата. В обявата си той изповядва ксенофобски и расистки убеждения.
 Мексиканци са били целта на нападателя от Ел Пасо
Мексиканци са били целта на нападателя от Ел Пасо

Мъж, разгласил антиимигрантски манифест в интернет, простреля 22 души преди да бъде арестуван

Припомняме, че това е една от най-смъртоносните офанзиви против латиноамериканци в актуалната история на Съединени американски щати. Тя беше осъществена през 2019 година. 

Walmart разгласи след нещастието, че ще понижи продажбите на оръжия и муниции и оказа напън върху представители на Конгреса да прокарат специфични ограничения, които да подсигуряват по-малко опасности при притежанието и използването на оръжия.

От Walmart, които са най-големият търговец на дребно в Америка, обявиха, че ще спрат продажбата на амуниции за револвери и пушки с къси дула, сега в който продадат този вид продукция, налична в складовете им.
 Шестима мексиканци са убити в кървавата баня в Ел Пасо
Шестима мексиканци са убити в кървавата баня в Ел Пасо

Продължава следствието на стрелбата
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР