8 прости начина за справяне с алергията към котки у дома

...
Когато става въпрос за живот с чувствителност или алергия към
Коментари Харесай

Когато става въпрос за живот с чувствителност или алергия към котки, не е лесно, но не е задължително да бъде всичко или нищо.

Някои от практиките и съветите, които може да намерите онлайн, не са подходящи за котките и могат да повлияят негативно на отношенията ви с тях. Например къпането им може да бъде едно наистина стресиращо преживяване както за вас, така и за тях. Въпреки че по този начин ще се намалят нивата на алергените в козината им, ефектът е краткотраен, защото те се връщат в изходно положение в рамките на 24 часа след къпането. Ако пробвате да оставите котката навън, особено ако е свикнала да живее на закрито, или ако ограничите достъпа ѝ до определена част от къщата, това също може да доведе до повишени нива на стрес за нея.

Любовта винаги намира начин и за щастие има безопасни, лесни и щадящи за котките мерки, които може да предприемете, за да се справите с този тип алергия, като същевременно запазите близката си връзка с тях.

Какви са причините за котешките алергии?

Около 95 % от хората, чувствителни към котешки алергени, са засегнати от Fel d 1 - протеин, произвеждан от слюнчените и мастните жлези на котките.

Всяка котка произвежда Fel d 1, независимо от породата, възрастта и пола, и няма такова нещо като наистина "хипоалергенни" котки. Всички любители на тези домашни любимци знаят, че всяка от тях е уникална и нивата на Fel d 1, които произвежда, са различни – точно както е различна чувствителността на всеки човек към тези алергени.

Няма универсален начин за справяне с котешките алергени. Всяко минимално усилие би помогнало, така че комбинацията от инструменти често работи най-добре за овладяване на този проблем в дома ви. Ключът е в поддържането на последователност в рутинните ви действия.

Симптоми на алергии към котки

Алергиите може да се проявят по различен начин, затова признаците варират при всеки човек. Ето някои от най-често срещаните симптоми, които някой може да изпита:

● обостряне на симптомите на астма, включително хрипове и затруднено дишане;
● кихане;
● кашлица;
● хрема;
● сърбеж и подуване на очите;
● уртикария;
● влошаваща се екзема.

Имайте предвид, че в зависимост от чувствителността и степента на излагане, някои хора може да развият всички описани симптоми, а при други може да се появят само някои от тях. Силно чувствителните хора е възможно да забележат тези признаци в рамките на няколко минути след контакта с котка.

Намалете до минимум алергиите към котки с Pro Plan LiveClear

Pro Plan LiveClear е нов инструмент, който предлага допълнителна помощ за минимизиране на котешките алергени в дома ви. Той не е предназначен да замени другите практики за справяне с тях, а да допълни съществуващите рутинни процедури. Предлага се и без рецепта, така че не е необходимо да имате предписание от лекар или ветеринар, за да го закупите.

8 лесни стъпки за справяне с котешките алергени у дома

Ето 8 лесни стъпки, които ще ви помогнат да въведете Pro Plan LiveClear във вашата цялостна рутина и да я направите по-благоприятна за вашите домашни любимци.

1. Въведете Pro Plan LiveClear в диетата им
Както при всяка нова храна, трябва да въведете Pro Plan® LIVECLEAR® постепенно, като я смесвате със старата в продължение на 7-10 дни, за да избегнете хранителни смущения.
2. Почистете дома си, за да премахнете следите от Fel d 1
Почистете дома си, като използвате влажна кърпа, за да отстраните полепналите алергени Fel d 1. Ограничете количеството на използваните химически препарати за почистване, тъй като миризмата е важна за котката, за да се чувства тя като у дома си.
3. Почиствайте котката си на открито
Приучете я да бъде обгрижвана на открито, далеч от мека мебел. Избърсвайте я с влажна кърпа или антиалергични кърпички, за да отстраните алергените от козината ѝ.
4. Спазвайте хигиенни практики, когато се занимавате с котката си
Не ѝ позволявайте да ближе кожата или дрехите ви и винаги измивайте ръцете си, след като я погалите.
5. Употребявайте прахосмукачката по-често
Почиствайте редовно с прахосмукачка. Препоръчително е по възможност да използвате модел с HEPA филтър.
6. Проветрявайте по-често дома си
Раздвиждайте въздуха вкъщи и проветрявайте, като отваряте прозорците и/или вратите, а като алтернатива може да използвате и пречиствател за въздух.
7. Разделете дневното хранене с Pro Plan LiveClear на 2-3 приема
Важно е котката ви да приема храната в различни моменти от деня, тъй като неутрализиращото действие се извършва в нейната устата. Ако тя си хапва от храната през целия ден, това също е приемливо, стига да се консумира цялото количество Pro Plan LiveClear. Основният източник на хранене всеки ден трябва да бъде Pro Plan LiveClear, но може от време на време да добавяте накисната храна или лакомство, за да бъде котката ви още по-щастлива и доволна. Уверете се, че тя винаги има достъп до чиста и прясна вода.
8. Продължавайте да захранвате с Pro Plan LiveClear
За да задържите ползите по-дълго, давайте на котката си Pro Plan LiveClear ежедневно и съхранявайте храната на хладно и сухо място, далеч от слънце и топлина. Ако спрете храненето с Pro Plan LiveClear, ефектът на намаляване на алергените ще спре, затова винаги препоръчваме да поддържате здравословен резерв в шкафовете си.

Източник: novini247.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР