74 стажанти от Главна дирекция Жандармерия, специални операции и борба

...
74 стажанти от Главна дирекция Жандармерия, специални операции и борба
Коментари Харесай

74 стажант-жандармеристи положиха клетва в Полицейското училище в Пазарджик

74 стажанти от Главна дирекция " Жандармерия, специфични интервенции и битка с тероризма " поставиха клетва за съблюдаване нормите на Етичния кодекс за държание на държавните чиновници в Министерство на вътрешните работи.

Тържествената гала се организира през днешния ден в Центъра за специализация и професионална подготовка в Пазарджик при Академията на Министерство на вътрешните работи. На нея участваха основен комисар Антон Златанов –директор на ГДГП, Валентина Кайтазова – регионален шеф на пазарджишка област, старши комисар Петър Антиев – заместник-директор на ГДЖСОБТ, старши комисар доцент доктор Иван Видолов – ректор на Академията на Министерство на вътрешните работи, старши комисар Даниел Луков – шеф на ОДМВР-Пазарджик, комисар Станимир Калоферов – шеф на ЦСПП-Пазарджик. Гости на събитието бяха още управителни чиновници от ОДМВР, Дирекция " Жандармерия " -ГДЖСОБТ, доста близки и родственици на стажантите от цялата страна.

С полагането на клетвата завършва 7-месечната им първична полицейска подготовка. През това време те са получили базови познания по разнообразни значими дисциплини: правна, тактическа, стрелкова, криминалистическа и психическа подготовка, полицейска персонална отбрана, оказване на долекарска помощ. В образованието им бяха включени и доста занятия с практическа устременост, които са провеждани от опитни чиновници в разнообразни полицейски структури.

След сполучливото довеждане докрай на курса в ЦСПП-Пазарджик стажантите получават статут на пълноправни чиновници и след малко въвеждане в служебната активност ще извършват своите високоотговорни задания по запазване на публичния ред и противопоставяне на престъпността в структурите на Главна дирекция " Жандармерия, специфични интервенции и битка с тероризма ".

Ректорът на АМВР старши комисар доцент доктор Иван Видолов насочи привет към завършващите, като им пожела триумфи в нелеката задача да бъдат безкомпромисни чиновници на вътрешното министерство и да работят в името на жителите. Грамоти получиха отличниците на випуска, които им бяха връчени от основен комисар Антон Златанов и старши комисар Петър Антиев.

Свещеници от Пазарджишката духовна околия отслужиха церемониален водосвет за здраве на всички присъстващи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР