72-метрова перка падна от вятърна турбина в Норвегия, съобщи енергийната

...
72-метрова перка падна от вятърна турбина в Норвегия, съобщи енергийната
Коментари Харесай

22-тонна перка на вятърна турбина на Siemens падна в Норвегия

72-метрова перка падна от вятърна турбина в Норвегия, заяви енергийната вятърна плантация Odal Vind, като добави, че никой не е потърпевш при случая, съобщи Ройтерс.

Перката, тежаща към 22 тона, е паднала от турбина Gamesa 5.0-145 на немската компания Siemens, която е част от платформата 4.X на производителя на турбини, уточни през днешния ден пред организацията Ройтерс представител на вятърния парк.

Siemens Gamesa, благосъстоятелност на Siemens Energy, предизвести през 2023 година за проблеми с качеството в своето наземно звено, като множеството проблеми са свързани с избрани роторни перки и съществени лагери на двете най-нови платформи за вятърни турбини - 4.X и 5.Х.

" Все още е прекомерно рано да се каже нещо за повода за случая ", сподели представителят на Odal Vind, отказвайки да разяснява дали случаят е обвързван с по-рано докладваните проблеми с качеството.

Целият вятърен парк беше затворен в очакване на в допълнение следствие, се споделя още в изказване.

През предишния месец компанията Odal Vind разгласи, че към този момент е спрял 15 от 34-те турбини на вятърната плантация заради щета, открита на перките, която съгласно него е обвързвана с индустриална неточност.

Siemens Gamesa не отговори незабавно на искане за коментар от страна на Ройтерс.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР