66-годишен мъж загина при голям пожар в Димитровград. Огнената стихия

...
66-годишен мъж загина при голям пожар в Димитровград. Огнената стихия
Коментари Харесай

Мъж загина при голям пожар в Димитровград, а семейства остават без дом

66-годишен мъж з агина при огромен пожар в Димитровград.

Огнената буря е обхванала жилищен блок в квартал " Изток " тази заран. Старата постройка е съвсем унищожена . В нея има 16 жилището, в които са живеели 12 души, които остават на улицата, предава Агенция " Булфото ".
 Булфото
Блокът е на два етажа с два входа. Предполага се, че пламъците са тръгнали от жилището на умрелия мъж на втория етаж, само че повода занапред ще се обяснява. Той живеел самичък, а околните му били в чужбина. Мъжът се отоплявал на дърва и хората допускат, че пламъците са тръгнали от печка на твърдо гориво.
 Булфото
Пет екипа огнеборци са се присъединили в погасяването на огъня. Пострадали описаха, че е било ужасно . " Пламъците доближиха 3-4 метра ", показа Ангел Атанасов, който изнесъл на ръце своето бебе от горящия апартамент.
 Булфото
Блокът е доста остарял и е на градоред. Срутил се е таванът сред първия и втория етаж, а структурата на постройката е компрометирана. Огънят е унищожил всичко и живеещите в постройката остават без дом. Сред тях има възрастни хора и фамилии с дребни деца.
 Булфото

 Булфото
" Те са на пътя - нямам облекла, нямат нищо, всичко е изгоряло ", сподели кметският наместник на кв. " Изток " Кочо Михайлов. " Кварталът е огромен, има свободни площадки, където могат да се сложат краткотрайни фургони , където да се настанят и през това време да се възвърне постройката. Това е желанието на хората ", съобщи той.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в и, с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР