61-годишен мъж от Флорида е арестуван, след като се е представял за ветеринарен лекар и е оперирал бременно куче, което по-късно е починало, съобщи офисът на шерифа

...
Фризьор на кучета от Флорида, който се представял за ветеринарен
Коментари Харесай

Фризьор на кучета от Флорида, който се представял за ветеринарен лекар, е бил арестуван, след като е направил цезарово сечение на чихуахуа, което по-късно е починало от „многобройни усложнения от операцията“, казва полицията.

61-годишният Освалдо Санчес беше арестуван в петък и обвинен в малтретиране на животни и практикуване на ветеринарна медицина без лиценз, според съобщение за новини от офиса на шерифа на окръг Колиър.

Шугар, 6-годишно чихуахуа, имаше затруднения да роди кученцата си през май, когато собствениците й се свързаха със Санчес, който преди това се представи като ветеринарен лекар на двойката, каза офисът на шерифа.

Санчес посети дома на 18 май, за да оцени Sugar и извърши цезарово сечение и стерилизация на 6-килограмовото куче в мобилния си кабинет. По време на операцията той извади мъртвородено кученце и таксува на собствениците на Шугар 600 долара за процедурата, каза офисът на шерифа.

След операцията Шугър получи инфекция и се разболя. Тя остана в лицензирана ветеринарна клиника в продължение на една седмица в „тежка форма“, каза офисът на шерифа.

 Твърди се, че 61-годишният Освалдо Санчес е използвал конец или канап, за да затвори раните на кучето. class= Твърди се, че 61-годишният Освалдо Санчес е използвал конец или канап, за да затвори раните на кучето. Офисът на шерифа на окръг Колиър

На 25 май Шугър влезе в 24-часова спешна помощ за домашни любимци. Лекарите установиха по време на ултразвук, че разрезът на цезаровото сечение е затворен с връв или конец, а не със стандартния материал за зашиване, което според детективите може да доведе до нейната инфекция.

„Шугар се върна във ветеринарната клиника същия ден и почина по-късно тази нощ от множество усложнения от операцията“, казаха от офиса на шерифа.

dr kwane stewart 2 cnnheroes

„Животът на домашните любимци е изложен на риск, ако лица без лиценз извършват операция, предписват лекарства и претендират, че предоставят необходимите грижи“, каза шериф Кевин Рамбоск. „Такива лица, които смятат, че могат да действат извън закона, ще бъдат арестувани и подведени под отговорност – нашите специализирани детективи ще се погрижат за това.“

Според детективите Санчес не е бил лицензиран ветеринарен лекар, но е бил лицензиран фризьор на домашни любимци.

Цезаровите сечения не са необичайни операции за кучета и ако квалифициран ветеринарен лекар извърши процедурата, Шугар вероятно щеше да оцелее, каза ветеринарен лекар в спешната болница за домашни любимци на детективите.

CNN се свърза със съдебния секретар на окръг Колиър за информация относно правното представителство на Санчес.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР