60 дървета бяха засадени на улица Кашана“ в Златица в

...
60 дървета бяха засадени на улица Кашана“ в Златица в
Коментари Харесай

Група Геотехмин реализира проекти в Златица

60 дървета бяха засадени на улица „ Кашана “ в Златица в Деня на българската община и локалното самоуправление - 12 октомври. Озеленяването е в границите на самодейността „ Нашето зелено на следващия ден “ на Група ГЕОТЕХМИН и част от нейната Благотворителна стратегия „ Българските добродетели “.

По традиция облагородяването в Златица се прави на Деня на българската община. През миналите две години в града са засадени над 400 дървета и шубраци на площади, по протежението на улици и в междублокови пространства. Партньорството сред общината и Група ГЕОТЕХМИН е трайно във времето. Това се потвърждава и от обстоятелството, че новите 60 фиданки бяха насадени по протежението на ул. „ Кашана “, която се ремонтира с подаяние по „ Българските добродетели “ – сменен е водопроводът, асфалтовата настилка, а скоро ще бъде инсталирано и ново LED осветяване и ремонтът ще завърши. Това ще бъде повсеместен и приключен план, който е от значително значение за локалните хора.

„ Трета година означаваме 12 октомври със засаждане на дръвчета по реновираните улици на община Златица. Специално избрахме ул. „ Кашана “, тъй като тя е емблематична в плана за възобновяване на седем улици, по който ние работим - подменяме тръбопровод, асфалтова настилка, тротоари и улично осветяване. Финансовата поддръжка, която ни оказват Група ГЕОТЕХМИН и сдруженията - Геотехмин ООД, Елаците-Мед АД, Геострой АД и Геотрейдинг АД ни дава опция да осъществяваме този план “, сподели кметът на Златица инж. Стоян Генов. Той благодари персонално на проф. Цоло Вутов – шеф на Геотехмин ООД и на ръководителите и на екипите на компаниите за обезпечените средства и акцентира, че те постоянно са помагали на общината.

„ Ние можем да съпоставяме и оценяваме труда, който поставят кметовете и общинските администрации, с цел да се развиват обитаемоте места и сме още по-щастливи, че тук можем да забележим извънредно положителната взаимна работа сред общината и огромния бизнес “, сподели Силвия Георгиева – изпълнителен шеф на Националното съдружие на общините в Република България, която се включи в засаждането. Тя благодари от името на УС на организацията на проф. дтн инж. Цоло Вутов и Доминик Хамерс за интелигентния и резистентен метод, по който оказват помощ на обитаемоте места, в които оперира Групата.

„ Група ГЕОТЕХМИН е дълготраен сътрудник на общините от Средногорието. Важно за нас е освен да развиваме нашия бизнес, а и да сме част от устойчивото и сполучливо развиване на района. Ремонтираме улици, лечебни заведения, учебни заведения, вършим ново енергийно дейно осветяване, озеленяваме и други Целта е да покачваме качеството на живота на локалното население, тъй като тук, също по този начин, живеят и нашите чиновници “, сподели изпълнителният шеф на Геотехмин ООД. Инициативата „ Нашето зелено на следващия ден “ на Група ГЕОТЕХМИН е основана през 2011 година От 2020 година тя се реализира с дарения на четири сдружения – Геотехмин, Елаците-Мед, Геострой и Геотрейдинг. Представители на общините дефинират площите и подобаващите типове за озеленяване, съгласно климатичните особености, локалните почвени характерности и така нататък

Инициативата „ Нашето зелено на следващия ден “ е част от Благотворителната стратегия „ Българските добродетели “, основана по самодейност на проф. дтн инж. Цоло Вутов през декември 2018 година Оттогава до момента са осъществени 80 плана допълнително от 12 общини в сферите - възстановяване качеството на живот на локалните хора, опазване на здравето, обучение, околна среда и така нататък

 Снимка: Геотехмин

Материалът е възложен от Геотехмин.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР