6,9% е избирателната активност във Варна към 10:00 часа, сочат

...
6,9% е избирателната активност във Варна към 10:00 часа, сочат
Коментари Харесай

32% е избирателната активност в Болярово, 24,83% — в Драгоман

6,9% е изборната интензивност във Варна към 10:00 часа, сочат данните на организация „ Тренд ”. Следва Русе с 6,3%.

5,8% е изборната интензивност в София, 5,4 в Пловдив и 5,3 в Плевен, сочат данните от exit poll.

В по-малките общини гласоподават доста повече хора.

Избирателната интензивност в крайграничната община Болярово е 32% към 11:00 часа. До този час правото си на избор са упражнили 875 от 2732 гласоподаватели, заяви за Българска телеграфна агенция ръководителят на Общинската изборна комисия (ОИК) Драгомир Димитров.

До момента е постъпил един сигнал, в който се показва, че претендент за кмет и ангажирана в секционна комисия жена живеят на фамилни начала. Сигналът е препратен на полицията. Извършената инспекция е посочила, че регистрациите им са на разнообразни адреси, сподели още ръководителят на ОИК - Болярово.

Избирателна интензивност в община Антон е 23,18 % досега, събщи заместник-председателят на Общинска изборна комисия Елица Димитрова. По думите й изборният ден протича обикновено.

Община Антон има две секции за гласоподаване. Общо 1126 гласоподаватели са с право на глас, уточни Димитрова. Двама са претендентите за кмет на общината, а листите с общински съветници са четири.

Избирателната интензивност към 11:00 часа в община Драгоман е 24,83%. Това заяви ръководителят на Общинската изборна комисия адв. Иво Миланов. В общината право на глас имат близо 4000 души.

Осемнадесетте изборни секции работят обикновено. Шестима кандидати се борят за кметския пост. Седемдесет и пет претенденти се надпреварват за единадесет места в Общинския съвет.

Следваща изборна интензивност ще бъде регистрирана в 16:00 часа.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР