59-годишен мъж, който е собственик на нидерландска компания в отбранителната

...
59-годишен мъж, който е собственик на нидерландска компания в отбранителната
Коментари Харесай

Спипаха руска „къртица“ в нидерландската отбранителна индустрия

59-годишен мъж , който е притежател на нидерландска компания в отбранителната промишленост е задържан в Париж с обвиняване за шпионаж в интерес на Русия. Това заяви нидерландската телевизия Ер Те Ла като се базира на информация на американското правосъдно министерство.

Известно е още, че арестуваният с име Николаос, от гръцки генезис. Очаква се екстрадиция за Съединени американски щати. По време на разпита той е декларирал че е притежател на Aratos Group, която има филиали в Нидерландия и Гърция. Занимава се с създаване на сателитни технологии, заяви особено за БГНЕС журналистът Апостол Апостолов.

" Обвиняемият и неговата компания явно са работили като реализатор за НАТО и други съюзнически страни. В същото време са играели „ двойна игра “ и са помагали на съветските военни за създаването на оръжия от последващо потомство ", съобщи американският прокурор Бреон Пийс.

" Къртица в средите на холандската отбранителна промишленост " , е сбитото мнение един от членовете.

Медиите в Нидерландия коментират още, че гръкът е бил вербуван като разузнавач за Русия през 2017 година, след което е предал американски военни технологии на руснаците. Той е направил това дружно с по този начин наречените артикули с двойна приложимост, които могат да се употребяват както за цивилен, по този начин и за военни цели. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР