52-годишен мъж от Карлово загина днес в МБАЛ „Д-р Киро

...
52-годишен мъж от Карлово загина днес в МБАЛ „Д-р Киро
Коментари Харесай

Планински спасител загина при падане от карловската болница ...

52-годишен мъж от Карлово почина през днешния ден в МБАЛ „ Д-р Киро Попов “ в града. Той е изхвърчал от прозорец от последния, трети етаж на болница, където е коронавирус отделението. Мъжът е умрял на място. Инцидентът е станал към 11.45-11.50 часа. Лекарите са се пробвали незабавно да го спасят, само че безрезултатно.

Загиналият е щатен избавител на Планинската избавителна работа за района на Централна Южна Стара планина. Не е фамилен.



Петър Манолов е бил в болничното заведение с covid-19, не е бил в тежко положение, не е бил кислородозависим. Предстояло му е да бъде изписан на следващия ден или вдруги ден. Той е бил в стаята с още двама мъже.

Първоначалната версия е, че мъжът е скочил самичък от прозореца. Негови близки другари обаче считат, че става въпрос за случай.

Снощи той е приказвал с някои от тях по телефона, бил е в положително положение и е споделял, че му следва изписване. Най-вероятно на мъжа му е прилошало до момента в който е бил на прозореца и е полетял съдбовно надолу.

Преди да бъде назначен на щат към ППС Петър Манолов бе дълготраен член на отряда на Планинската избавителна работа в Карлово, който се състои от доброволци. Той получи назначението през януари 2015 година, с цел да координира активността на отрядите на Планинската избавителна работа в региона на Централна Стара планина в Карлово, Сопот и Калофер. На него бе предоставена координацията на отрядите с цел повишение сигурността на туристите, които посещават планината, възстановяване и развиване на опциите за бърза и точна интервенция при положение на потребност

По случая се води разследвате, полицията разпитва очевидците.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР