51-годишен мъж иска да прекоси Атлантическия океан - от Флорида

...
51-годишен мъж иска да прекоси Атлантическия океан - от Флорида
Коментари Харесай

80 000 км през 6 континента с велосипед: Маратонец иска да „изтича“ Атлантическия океан в „колело за хамстери“

51-годишен мъж желае да прекоси Атлантическия океан - от Флорида до Лондон, или към 6500 километра, със саморъчно направено колело за хамстер, наречено Hydro Pod.

Иранецът Реза Белучи желае да покаже на света, че всичко е допустимо, стига да имаме вяра в силата на желанията си. Според него за приключението му са нужни 4 години.

През 2023 година маратонецът, който има хиляди километри на суша, застава на старта със своето „ оборудване “. Не остава обаче задълго в океана. Бреговата защита на Съединени американски щати открива Реза на 26 август на към 112 километра от брега на остров Тайби, Джорджия.

Експериментът е с благотворителна идея

Балучи е упрекнат в нарушение на пристанищните правила. От него е поискана регистрацията на транспортното му средство. Мъжът показва, че то е записано във Флорида, само че не може да показа документ, описват американските медии.

Когато чиновниците на бреговата защита приканват Балучи да напусне колелото, в което се намира, той заплашва, че ще се нарани с нож. Ден по-късно при нов опит да бъде възпрепятстван в персоналното си предизвикателство мъжът декларира, че ще се самовзриви. През това време дъри кабели в ръцете си, а органите на реда се свързват с отдела за неутрализиране на експлозиви на Военноморски сили на Съединени американски щати.

Какво е да бягаш по 18 часа дневно, на ядеш и пиеш в придвижване и да спиш единствено по 4 часа на денонощие

На идващия ден втори катер на бреговата защита идва до мъжа, като му доставя храна и вода и му оповестява, че се чака ураганът „ Франклин “. Балучи още веднъж отхвърля да напусне кораба си, само че признава пред чиновниците, че бомбата не е същинска.

Снимки: Личен архив/ Reza Baluchi/Facebook

В края на август бреговата защита съумява сполучливо да приключи „ надпреварването с хамстери “ на Балучи, а на 1 септември той е отведен в базата ѝ в Маями Бийч.

„ Съоръжението “ му било изтеглено с буксир, с цел да се подсигурява, че няма да се стигне до конфликт с кораб в океана. След няколкодневния спор мъжът е задържан, а по-късно освободен под гаранция от 250 000 $.

„ Джоасия беше популярен дипломат на спорта и въодушеви толкоз доста дами да бягат “, споделя неин другар

Форест Гъмп, който плава от бряг до бряг

Това надалеч не е първата среща на Балучи с бреговата защита. Той прави опити за пътувания с сходен самоделен съд през 2014, 2016 и 2021 година При всеки от тях следва интервенция.

Балучи е иранец, който намира леговище в Съединени американски щати. Малко откакто идва в страната The New York Times го показва като авантюрист, който желае да изтича територията на щатите в духа на Форест Гъмп. Не един път той плава от бряг до бряг.

Мъжът попада и във фокуса на къс документален филм на VICE с опитите си през 2014 година и 2016 година да пътува от Бока Ратон във Флорида до Бермудските острови — разстояние от над 1600 км, което желае да изтича в саморъчно направения от него кораб.

Ерчена Мъри Бартлет финишира през днешния ден, откакто прекоси Австралия от север на юг и сложи нов международен връх

Рисковано тичане в самоделен съд

Според проверяващите плавателният съд е конструиран от свързани в железна система шамандури, а в центъра му има балон. Той се задвижва посредством тичането на Балучи, което прави прекосяването му през океана извънредно рисковано.

Докато делото против мъжа е в ход, той няма право да пътува оттатък южните елементи на Флорида. Балучи не може да влиза в океана и да се качва на транспортен съд.

През 2014 година бреговата защита в Маями получава позвъняване от загрижени хора в океана, които оповестяват, че са видели човек в балон. Те съобщили, че той най-вероятно се е изгубил, тъй като питал за посока към Бермудските острови.

„ Много бързо стана явно, че той не е моряк, не познава океана и не е квалифициран да направи това, което желае “, споделят органите на реда.

Наричат Балучи индивида с хамстерското колело на гибелта. Температурите в балона могат да доближат до 50 градуса и е по-вероятно мъжът да попадне в клопката на въртоп в средата на Атлантическия океан в сравнение с да стигне до Бермудите, споделят критиците на неговата задача.

Балучи прави нов опит през 2016 година Този път бреговата защита инцидентно се натъква на него и приключват пътуването му, тъй като е явно, че то е рисково. Мъжът е заставен да се качи на профилирана лодка, а от бреговата защита пукат балона му.

Заедно с Марта Радева и Георги Ненов преиздават дванайсет описа на Цончо Родев

„ Не желая да избавят живота ми “

" От пет години върша това. Всеки път ме стопират, тъй като желаят да спасят живота ми. Не ми би трябвало това, не се нуждая от тях “, декларира Балучи през 2019 година

Той показва, че пътува с шест фара и две избавителни жилетки, има GPS и преносим компютър, с цел да гледа филми.

През 2021 година Балучи потегля от Флорида за Ню Йорк, крайната цел още веднъж не е достигната.

„ Мечтите не потеглят след теб. Ти си този, който би трябвало да ги преследва “, споделя мъжът.

Run with Reza

Реза Белучи е основал собствен личен уебсайт Run with Reza, в който разказва своята задача – да сплоти света в едно. В него той приканва хората за дарения, с цел да посеят дружно с него семената за една по-пъстра планета.

В страницата си Реза показва, че върху водата умее да тича толкоз добре, колкото по земята.

На 8 година Реза тича по 22,5 км от учебното заведение си до работното си място

Мъжът е роден през 1972 година в семейство с осем деца, които порастват с развъждането на ориз край Каспийско море в Северен Иран. Родителите им работят старателно, с цел да обезпечат бъдещето на децата си.

На 8-годишна възраст Реза се усеща задължен да помогне на фамилията си и стартира да учи занаята на авто монтьор. Всеки ден след учебно заведение тича по 22,5 км до работното си място.

До 14 година язди по 1000 км в посока

Гордостта, която вижда в татко си, го стимулира да направи повече. До 14 година той постоянно язди до Машхад, изминавайки близо 1000 км в посока над планините Алборз. Момчето се причислява към националния тим по колоездене и се състезава до навършване на 18-десет години, когато отива да служи за страната си в армията.

В търсене на ново начало Реза отпътува за Германия и се причислява към различен професионален колоездачен тим. До 24-годишна възраст той стартира да се състезава във Vela Rome и се класира на подиума както в отборни, по този начин и в самостоятелни надпревари.

80 000 км през 6 континента

Реза стартира да кара колело и през други страни. От Европа той се насочва към Азия, по-късно към Япония, а по-късно и към Австралия. Достига и до Африка, Централна Америка и Мексико. Реза прекарва седем години в колоездене, като минава през 55 страни на 6 континента и изминава близо 80 000 км.

От всяко достигнато място, Реза изпраща послания за мир, споделя обич и стартира да претърпява живота по метод, за който доста хора единствено мечтаят.

След 11 септември 2001 година Реза се усеща задължен да покаже на американците, че иранците са миролюбиви и се насочва към Ню Йорк.той тича над 18 000 км в 202 поредни дни. Средствата, които събира по време на бягането си, подарява на детската болница в Денвър.

Реза Балучи обикаля свята и взе участие в живота на хора от разнообразни народи. Той подхожда с разбирането, че всички си приличаме и се надява да въодушеви човечеството към единение.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР