5-годишното дете от Пловдив, което е било, се възстановява след

...
5-годишното дете от Пловдив, което е било, се възстановява след
Коментари Харесай

Малтретираното дете в Пловдив се възстановява, до него са баща му и социален работник

5-годишното дете от Пловдив , което е било, се възвръща след интервенцията за пластика на главата , която му бе осъществена в УМБАЛ „ Свети Георги “. Предстои изписването му до дни. От „ Социално подкрепяне “ разясниха пред „ Българска национална телевизия “, че преди 9 януари не са получавани сигнали , че момченцето е обект на домашно принуждение

Социален служащ е неразделно до пловдивчанчето в лечебното заведение. Заедно са от деня, в който то е под протекция. И биологичният татко се е присъединил в грижите. Той се прибра у нас от Германия, където живее. С майката са в бракоразвод . По този мотив шефът на дирекция „ Социално подкрепяне “ в Пловдив Донка Аргирова съобщи, че бащата е контактувал със сина си от 6 до 8 декември и не е забелязал синини или признаци на принуждение.

„ Сподели, че детето е било в положително положение т.е. нещата, които са се случили, са се случили след 8 декември “ , добави Аргирова.

Бащата е споделил, че чака изписване и се чака след 22 януари да има повече информация за положението на сина му и дали ще може да се грижи за него.

Адвокатът на майката на детето Велислава Илиева е декларирала, че през днешния ден Стела Алексиева е била извикана от обществените служащи. Тя е с мярка „ подписка “, която е била протестирана от държавното обвиняване. В ареста е сътрудникът ѝ Петър Чернев , който е с 3 обвинявания .

Илиева е безапелационна, че изказванията, че Алексиева не се интересува от положението на детето й , не отговаряли на истината. Тя получавала информация от бащата.

Докато съдът и обществените служащи решат дали биологичният татко ще поеме грижите за момченцето , откакто бъде изписано, то ще бъде в център за настаняване от фамилен вид , като родителите ще имат право на посещаване.

Началникът на отдел „ Закрила на детето “ Гергана Тошкова съобщи, че на мъжа е било обяснено, че връщането в фамилната среда не става автоматизирано, макар желанието му незабавно да си вземе детето и да замине с него в Германия. За да живее с детето си там, по проблема би трябвало да се произнесе правосъдното министерство.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР