49-ото Народно събрание вероятно ще проведе последното си заседание, тъй

...
49-ото Народно събрание вероятно ще проведе последното си заседание, тъй
Коментари Харесай

49-ото Народно събрание провежда последното си заседание

49-ото Народно заседание евентуално ще организира последното си съвещание, защото от на следващия ден депутатите излизат във почивка.

В последния работен ден на Народното събрание народните представители ще преглеждат измененията в Закона за защитата на второ четене и ще вземат решение за увеличението на заплатите на военните със приблизително 30%. Увеличението е планувано да влезе в действие от 1 януари 2025 година и за него са отделени близо 520 млн. лева

В дневния ред на депутатите е и смяна в контракта за самолетите F-16 Block 70 и свързаната с тях поддръжка, която беше утвърдена по-рано тази седмица в комисията по защита. Пакетът от самолети се чака да дойде до края на идната година.

На първо четене ще бъдат гледани законовите промени, с които съществено да се ограничи рекламата на хазартни игри, в това число забрани по радио и телевизия, на публични места, фасади на здания и електронни медии. Вчера бюджетната комисия в Народното събрание одобри поправките, импортирани от ГЕРБ и Движение за права и свободи. Заради плануваната почивка и идната по-късно предизборна акция обаче прокарването на тези промени евентуално ще остане чак за идващия парламент.

За деня е очакван и парламентарен надзор. На въпроси на депутати ще дават отговор министрите на финансите, опазването на здравето, районното развиване, културата и околната среда.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР