49-ият парламент освободи предсрочно председателя Росен Желязков от ГЕРБ-СДС.Решението беше

...
49-ият парламент освободи предсрочно председателя Росен Желязков от ГЕРБ-СДС.Решението беше
Коментари Харесай

Ново мнозинство в #49 свали председателя

49-ият парламент освободи предварително ръководителя Росен Желязков от ГЕРБ-СДС.

Решението беше взето с 129 гласа „ за “ и 103 „ срещу “.

За свалянето бяха от ПП-ДБ, „ Възраждане “, Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ.

„ Понякога би трябвало да замълчиш, с цел да бъдеш чут “, съобщи Желязков в словото си преди гласуването на оставката и се обърна към залата с думите: „ Благодаря за доверието и недоверието, те са огледала на самооценката “.

„ Всички ние в тази зала сме хора, само че хора, пратени от други хора, с цел да работим за хората. Като хора имаме нашите пристрастености, само че като народни представители, имаме отговорност. Скъпи сътрудници, за мен беше чест да бъда ръководителят на 49-ото Народно заседание “, заключи някогашният към този момент началник на Народното събрание.

Станахме очевидци на нова коалиция. Така водачът на ГЕРБ Бойко Борисов разяснява свалянето на Желязков.

„ Първо желая да поздравя сътрудниците от „ Възраждане “, сътрудниците от ПП-ДБ и Българска социалистическа партия за новата коалиция, дружно с Има Такъв Народ. Те ме улесняват доста, че повече няма да има въпроси – нито за Движение за права и свободи, нито за Политическа партия, нито за сглобки. Поне 5-6 служебни държавни управления ще се изредят още. Ще срещна всички евроатлантически сътрудници през днешния ден, с цел да може да стане ясно за какво употребяваме в България, поради тези хора, единствено съветски газ, единствено съветски нефт. Ние се отървахме от Политическа партия, честито на „ Възраждане “ “, съобщи Борисов.

Борисов изброи законопроектите, включени по предложение на ръководителя на Народно събрание в дневния ред, което е водещото обвиняване в претекстовете на вносителите на предлагането.

Сред тях – решение за даване на нова постройка на Конституционен съд, промени в закона за правосъдната власт,  закона по използване на ограничаващи ограничения в Украйна, план на решение за даване на спомагателна военно-техническа помощ за Украйна и други.

За нова коалиция, образувана към желаната оставка на ръководителя на Народно събрание Росен Желязков, заприказва и съпредседателят на Движение за права и свободи Делян Пеевски.

„ Има през днешния ден коалиция на пудела, всички пачки купиха, само че е имало огромно разкешване. Могат да крадат умерено, да върнат шефката на „ Митниците “. Но са подценили народа. Има избори, социологическите организации демонстрират резултатите. Коалицията на пудела ще се радва доста малко на грабежа, по-късно ще понесат отговорност за всичко “, сподели той.

Според Пеевски е рано да се каже дали ще има доста служебни държавни управления, в случай че не може да се образува ръководство. Но занапред сложи под подозрение опцията за разговор с ПП-ДБ след изборите.

„ Чудовищни неща. Нечувана корупция на тези хора. За мен ПП-ДБ с тези водачи, в случай че тези неща се потвърдят – не може да се работи с тях. Видяхте мръсна, незаконна сглобка “, добави той.

Делян Пеевски насочи рецензии към кабинета „ Денков “ поради неизпълнените задължения към работещите в Мини „ Марица Изток “ и отхвърли с това да стартира работата на Народното събрание.

„ Първа точка трябваше да е да се решат проблемите на миньорите. Тях ги интересува да смъкват ръководителя на Народното събрание два дни преди края му. Псевдо Ники министър председателят нищо не реши, какъв брой пъти му желаех доклад. Видяхте, че се вземат решение от нас тези тематики – ще бъдат решени от нас сигурно “, разяснява Пеевски.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР