46-годишен жител на град Левски спаси града от сериозен взрив,

...
46-годишен жител на град Левски спаси града от сериозен взрив,
Коментари Харесай

Мъж тръгна за охлюви, намери бомба и спаси хиляди! Цяла България е на крака и му аплодира

46-годишен гражданин на град Левски избави града от сериозен гърмеж, откакто се натъкна на противотанкова мина от Втората международна война до момента в който събира охлюви.
Той обикалял с пръчка и кофа към градския стадион в града, когато попаднал на железен предмет с кръгла форма. Оказало се, че е противотанкова мина с диаметър към 30 см. В първия миг събирача на охлюви не схванал какво тъкмо е откри. Взел мината със себе си и я оставил пред заведение в центъра на града. Там обаче с другите другари по чашка огледали деликатно металния предмет и се усетили защо става дума, предава Телеграф.
Незабавно подали сигнал на незабавния телефон 112. Сапьори от Военното отделение в Белене са изпратени на място, с цел да унищожиха противотанкова мина. При съблюдаване на всички ограничения за сигурност профилираният екип, транспортира бомбата до землището край село Асеновци, където е взривена с към 400 грама тротил.
Противотанковата мина е с тегло 11 кг. и маса на взривното вещество 8 кг. Заради рисковата находка придвижването по улици „ Хан Аспарух “ и „ Гоце Делчев “ беше блокирано и обезпечено с полицейско наличие.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР