4 часа - точно толкова продължи срещата от първия кръг

...
4 часа - точно толкова продължи срещата от първия кръг
Коментари Харесай

4 часа, скандали за кафе и футболни волета на мачбол: Муте и Шен с най-дългия мач за сезона

4 часа - тъкмо толкоз продължи срещата от първия кръг на Мастърса в Мадрид сред Джунчен Шен и постоянно непредсказуемия Корентен Муте, която се трансформира в най-дългата във форма 2 от 3 сета през сезона. В последна сметка 19-годишният китаец изстреля своя 37-и форхенд уинър, с цел да се възползва от шестия си мачбол в тайбрека на решителния сет и да се класира за втория кръг на шампионата, където ще премери сили с локалния любим Алехандро Давидович Фокина.

Самата среща предложи доста трагични моменти, като френският квалификант се нуждаеше от цели 9 сетбола, с цел да затвори 80-минутния откриващ сет. Впоследствие Муте изостана рано в резултата през втория сет и като че ли не хвърли изключително доста сили, с цел да се опита да го завоюва, като младокът го затвори с преднина от два пробива.

Двамата обаче ни бяха запазили най-голямата драма за решителната част, в която ексцентричният французин постоянно прибягваше до сервиси изпод, само че Шен беше подготвен за тях и го наказваше, което му разреши да пробие и да поведе с 3:0. Тогава Муте незабавно реши, че се нуждае от кафе в този късен час на корта и се вбеси, когато му беше обяснено, че от шампионата не дават напитката на играчите по време на игра.

Световният номер 88 беше подготвен да напусне корта и самичък да си набави нужната доза кофеин, само че имаше огромен шанс, защото един от феновете му услужи със личното си кафе, а това наподобява ободри опитния левичар и той изравни резултата, с цел да вкара конфликта в още един тайбрек.

Там най-интересната ситуция пристигна при 5:5, когато Муте изпусна ракетата си при осъществяване на сервис и се опита да върне ретура на азиатеца с футболно воле, единствено че качествата му в този спорт, не се оказаха изключително блестящи и неговият противник доближи до мачбол, а скоро французинът се оказа на губещата страна и трябваше да стисне ръката на основната съдийка, само че не го направи.

Corentin would like to speak to the manager
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР