39-те млади мъже, облечени в сиви затворнически дрехи, бяха посрещнати

...
39-те млади мъже, облечени в сиви затворнически дрехи, бяха посрещнати
Коментари Харесай

Освободените от Израел палестински затворници пристигнаха в град Рамала

39-те млади мъже, облечени в сиви затворнически облекла, бяха посрещнати от няколкостотин доброжелатели в центъра на Рамала. Тълпата подвигна мъжете на раменете си. Мнозина правеха знака на успеха и държаха зелените флагове на " Хамас ".

Освобождаването стана часове откакто " Хамас " освободи 17 заложници, които държеше в линията Газа. Това беше третата от четирите планувани замени в границите на съглашението за преустановяване на огъня, което изтича в понеделник.

" Хамас " през днешния ден освободи още 17 заложници, в това число 14 израелци, в границите на третата група освобождавания по съглашението за преустановяване на огъня, съобщи Асошиейтед прес.

Израел разгласи война на " Хамас ", откакто палестинската въоръжена формация извърши нахлуване на негова територия на 7 октомври, при което починаха към 1200 души, а 240 души бяха взети за заложници. По данни на здравните управляващи в ръководената от " Хамас " линия Газа израелската атака е довела до гибелта на над 13 300 души.

Международни медиатори, водени от Съединени американски щати и Катар, се пробват да удължат прекратяването на огъня, показва АП.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР