39-годишната чистачка и самотна майка Габриела Родригес беше уволнена от

...
39-годишната чистачка и самотна майка Габриела Родригес беше уволнена от
Коментари Харесай

Чистачка беше уволнена, защото изяде сандвич СНИМКИ

39-годишната чистачка и самотна майка Габриела Родригес беше уволнена от компанията за разчистване Total Clean, тъй като изяла сандвич с риба звук. Жената е работила в компанията две години и е имала безупречна известност, само че това не е убедило работодателя. 

Инцидентът се разиграл в офиса на адвокатската адвокатска фирма Devonshires solicitors, където Габриела пристигнала да разчисти след събитие, написа изданието Metro. Жената видяла останки от храна на масата, в това число закуски, и взела един сандвич с риба звук. След това управлението на Total Clean я упрекна в кражба и я уволни.

Този факт възмути както самата Родригес, по този начин и профсъюза UVW, сплотяващ служащите мигранти. Членове на организацията даже пикетираха пред офиса на юристите в Девъншир с плакати, на които пишеше „ Уволнен поради сандвич? “ и „ Ние не сме нечистотия – ние чистим “, и също раздаваха риба звук и сандвичи на минувачите.
 Уволнение заради полуизяден сандвич, юристи от Devonshires, Габриела Родригес, скандал, странности, Англия Членове на профсъюза протестираха пред офисите на юристите в Девъншир с надписи: „ Уволнен за сандвич? “ и " Ние не сме нечистотия - ние чистим "  Снимка: Фейсбук
В отворено писмо деятели обясниха, че се твърди, че е имало няколко цялостни тави с остатъчни сандвичи, подредени за чиновниците на събитието. Затова Габриела сметнала, че всеки може да си вземе от тях.

" Уволнението на чиновник за това, че е изял остатъците от сандвич с риба звук и краставица е отвън границите на рационалното. Това показва дискриминационно отношение към мигрантите ", се споделя в апела.
 Уволнение заради полуизяден сандвич, юристи от Devonshires, Габриела Родригес, скандал, странности, Англия Синдикатът даде обещание да продължи да се бори за възобновяване на Габриела Родригес. Снимка: Фейсбук
От своя страна управлението на Total Clean упорства, че дейностите на Габриела са били непозволени. Според шефа на компанията Греъм Петерсен чистачката е намерила сандвича в кухнята в края на промяната си и го е изяла без позволение, нарушавайки разпоредбите на компанията. Той принудил дамата да напише обяснителна записка, само че причините на служащия не му се сторили доста безапелационни.

Случаят с Габриела Родригес провокира необятен публичен спор по отношение на правата на служащите и отговорностите на работодателите. Синдикатът, представляващ ползите на уволнената чистачка, даде обещание да продължи битката за нейното възобновяване на работа и за правата на всички работещи в сектора.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР