''За Прехода мога да кажа, че много постигнахме, всичко се

...
''За Прехода мога да кажа, че много постигнахме, всичко се
Коментари Харесай

Президентът Петър Стоянов: Преходът незаслужено стана мръсна дума

''За Прехода мога да кажа, че доста постигнахме, всичко се промени и то за положително, без значение от изкусителните намеци какъв брой сме изгубили. Защото по това време българите трябваше да чакат с часове на опашки за банани и портокали'', това съобщи с огромна решителност в предаването ''Панорама'' по Българска национална телевизия някогашният президент на България Петър Стоянов (1997-2002).

''Смятам, че се отървахме от живота в лъжата, а това е необикновено доста. Стандартът на живот е в директна взаимозависимост от зачитането на законите, битката с корупцията, тъй като това са все неща, които деморализират цяла една нация. Така че думата ''преход'' за мен напълно несправедливо е станала мръсна дума. Младите напущат България и отиват в Европа - Париж, Берлин, Лондон, Амстердам, само че те не напущат поради нас, първото потомство демократични политици, а тъй като не въведохме европейските полезности с задоволителна неотстъпчивост и те в този момент отпътуват за Западна Европа в търсене на повече правдивост и по-малко корупция'', съобщи още Петър Стоянов.

''Хората, които обитаваме Европа, се опасяваме да не бъдем заслепени от безсмъртието на европейската цивилизация, мислейки си, че в никакъв случай няма да я застигне ориста на Спарта или Рим. Проблемът е, че не се мисли за Европа от цивилизационна позиция, а силата на Европа лежи на два стълба. Това са плурализмът и критическото мислене'', разяснява някогашният ни държавен глава.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР