33-годишната Евгения Владимирова изчезна на 13 октомври 2021 година, а

...
33-годишната Евгения Владимирова изчезна на 13 октомври 2021 година, а
Коментари Харесай

Вещите лица: Орлин душил с ръце Евгения, преди да омотае главата й със стреч фолио

33-годишната Евгения Владимирова изчезна на 13 октомври 2021 година, а месец по-късно беше открита в куфар край водоем до Перник.

Според движимостите лица гибелта й е настъпила бързо, в резултат на кръвоизливи и задушаване, само че по непосилен за жертвата метод. Орлин Владимиров е убивал жена си Евгения както посредством удушаване с ръцете, по този начин и омотавайки главата й със стреч фолио, сочи заключението на специалистите. Минимум 5-6 минути е траяло душенето, само че това е въпреки всичко догадка на движимостите лица, защото несъмнено времетраене не може да се уточни. Според тях гибелта е настъпила трудно, защото преди да изпадне в безсъзнание, дамата е осъзнавала какво й се случва.

Следващото съвещание по делото ще се организира на 19 септември , на което се чака да бъдат изслушани изводите и от останалите назначени експертизи.

До момента по делото бяха разпитани майката и брата на Евгения, нейна другарка и мъжът, с който е имала интимни връзки по време на брака си.

Преди днешното съвещание близки на жертвата се събраха пред правосъдната палата с искане за правдивост. Майката на жертвата Капка Чорбанова разяснява, че не е обикновено един палач да бъде пуснат на десетата година. По думите ѝ Орлин Владимиров е " потвърден умопобъркан " и в случай че излезе на независимост може да има друга жена, която също да убие.

През октомври ще станат две години откогато нея я няма. От дъното на душата си съм възмутена, че бащата, който е участник в убийството, е пуснат под гаранция от 5000 лв. и се разхожда свободно, добави Чорбанова.

" Ще станат две години, откогато нея я няма. От дъното на душата си съм възмутена, че бащата, който е изхвърлил куфарът на щерка ми в мочурище, е пуснат против гаранция от 5000 лв. и сега умерено се разхожда ", разяснява Капка Чорбанова.

В началото на месеца депутатът от Има Такъв Народ Андрей Чорбанов разкри посредством обява в персоналния си фейсбук профил, че убитата и открита в куфар Евгения е била негова племенница. В изявление за " 24 часа " той изясни за какво в този момент го прави:

" Казах го, тъй като това, което ние ще постановим в законовите промени, няма да промени доста неща. Истината е, че каквито и санкции да сложим, да променим или увеличим, всеки, който прави тежко престъпно закононарушение, го прави с ясната мисъл, че ще бъде осъден, в случай че бъде хванат. Едва ли има значение точната сметка, че ще бъде 18, 25 години или пожизнен затвор, и надали някой си я прави. Трябваше да се акцентира на предварителната защита и това беше естеството на нашите промени (бел.ред. - на предлаганите от ИТН) - опцията да се възпитава от ранна детска възраст ценностната система, какво съставлява човешкият живот, че не би трябвало да се унижава индивидът насреща. "
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР