32-годишният Вангел Радев от Тюмен, издирван с червена бюлетина от

...
32-годишният Вангел Радев от Тюмен, издирван с червена бюлетина от
Коментари Харесай

Издирван за наркотици в Русия работил като аниматор в България

32-годишният Вангел Радев от Тюмен, търсен с алена бюлетина от Интерпол Москва по обвиняване за търговия с опиати, работел като аниматор в българските курорти. Това стана ясно през днешния ден в Бургаския областен съд, където се преглежда настояването на прокуратурата да му се наложи непрекъснат арест. Това ще обезпечи наличието му по време на правосъдното съвещание за екстрадицията му, поискана от съветските управляващи.
Вангел е притеглен като обвинен през 2012 година, откакто в него били открити 200 грама опиат. Той обаче скрито съумял да се измъкне от полицията в Тюмен. По личните му думи, помолил един от съпътстващите го униформени да изпушат по цигара на вън, а по-късно офейкал.
Вангел твърди, че минал през Казахстан, по-късно през Македония, след това през - Турция, а най-после се озовал в Бургас и се настанил в жилището на татко си в комплекс "Изгрев ". Според юриста му влезнал в страната ни с постоянна виза. Издирваният шест години несмущаван обитавал в страната ни - през лятото работел като екскурзовод или развличал туристи. Задържан е преди броени дни в Бургас, откакто отишъл да си възобнови документите в работа „ Миграция “. Там, при инспекцията, станало ясно, че е търсен от Русия. Днес той бе доведен с белезници в съда в Бургас.
„ Не съм направил нито едно закононарушение в България. Даже на алено не съм пресичал. Избягах от Русия, тъй като там ме заплашваха. Моля, пуснете ме под домакински арест, с цел да прекарам празниците със фамилията си, с детето си “, обърна се той към магистратите.
„ Няма съд в България, който при съществуването на тези данни да наложи друга мярка за неотклонение, с изключение на „ задържане под стража “. Съжалявам, само че не съм Дядо Коледа “, сподели ръководителят на правосъдния състав.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР